Portallara Yetki Belgeli Emlakçı İlan Şartı

Portallara Yetki Belgeli Emlakçı İlan Şartı

1 Ocak 2021 itibariyle taşınmaz ticaretinin önemli değişimler yaşayacağını belirten Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hasan Akdoğan, portallardaki ilanların yalnızca belgelere bağlı olarak yapılabileceğini açıkladı.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hasan Akdoğan, 1 Ocak 2021 tarihi ile beraber emlakçılık sektörünün önemli değişimlere uğrayacağını vurgularken yalnızca yetki belgesi olan işletmelerin emlak aracılık faaliyetleri yürütebileceğini belirtti. Tüm denetim ve kontrollerin bu yönde yapılması zorunluluğunun altını çizen Akdoğan, uzatma veya gecikme gibi sorunların yaşanmaması gerektiğini söyledi. Şu ana kadar 23 bine yakın işletmenin yetki belgesi aldığı, belgeyi alan herkesin uygulamaların başlamasını beklediği de belirtildi.

Yetki Belgesi Sorulmalı

Tüketicilerin mağdur olmaması adına da önerilerde bulunan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hasan Akdoğan, bu kapsamda emlak işletmelerine yetki belgelerinin sorulması gerektiğini söyledi. Akdoğan, yetki belgesi olmayan işletmeler ile mutlak suretle çalışılmaması gerektiğini aksi taktirde büyük problemlerin çıkabileceğini söyleyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Emlak işletmeleri ile vatandaşlar arasında sözleşmeli bir çalışma anlayışının da zorunlu olması gerektiği belirtildi.

Sözleşme Yapmadan İlan Girilemeyecek

Emlak işletmeleri, yetkilendirme sözleşmesi dahilinde olmadan satılık veya kiralık bir taşınmazın ilanını 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren giremeyecek. Bu kapsamda bilgilerin tamamı Taşınma Ticareti Bilgi Sistemi’ne girilmek zorunda olacak. Akdoğan, eksikliklerin yetkililer tarafından bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.