Pentagon’dan Flaş Türkiye Açıklamaları!

pentagondan-flas-turkiye-aciklamalari

ABD Genel Kurmay Başkanlığı Sözcüsü ve Pentogon Sözcüsü Türkiye ile ilgili sorulara cevap verdiler. Amerika Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenize gazeteciler tarafından kendisine sorulan bir soru üzerine Türkiye’ye yönelik olarak gerçekleştirilen her saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Kilis’e Roketli Saldırı ile İlgili Konuştu

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Mckenize, Pentagon olarak bilinen Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White ile birlikte gazetecilerin sorularını cevapladığı ortak bir basın toplantısına katıldı. McKenize, Afrin’de bulunan terör örgütü PKK-PYD elemanları tarafından Kilis’e düzenlen roket saldırısı ile ilgili kendisine sorulan bir soruya Türkiye’ye yönelik her çeşit saldırıyı kınadıklarını söyleyerek cevap verdi.

Türkiye ile Birlikte Çalışıyoruz

Kenneth McKenize, Afrin’de terör örgütü elemanları tarafından Türkiye’nin Kilis şehrine yönelik olarak düzenlenen roketli saldırılarda sivil halktan birçok kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığının kendisine hatırlatılması ve bu konudaki fikrinin sorulması üzerine Türkiye’ye yönelik şekilde düzenlenen her türlü saldırıyı kınadıklarını, bahsi geçen roketli saldırı hakkında bilgisi olmadığını, ancak PKK terör örgütünün Türkiye’yi hedef alan saldırılarını tabii ki kınadıklarını, bu tehditlerin etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla Türkiye ile ortak çalışma içinde olduklarını söyledi.

Silahlar İyi Amaçla Kullanılıyor

Kenneth McKenize’ye gazeteciler tarafından PYD-PKK terör örgütünün paravanı olduğu bilinen SDG’ye sağlanan ağır topların toplatılacağı da hatırlatılarak toplama işleminin başlatıp başlamadığı, bu konuda hangi aşamada olunduğu da soruldu. McKenize bu soruya da Amerika’nın niyetinin söz konusu silahları DEAŞ ile mücadele için süren operasyonda sona gelindiğinde toplamak olduğunu, şu aşamada operasyonun Fırat Vadisi’nde sürdüğünü, SDG’nin silahları o bölgede iyi amaçla kullandığını söyleyerek cevap verdi.

Elimizde Bu Konuda Bir İşaret Yok

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Kenneth McKenize’ye sorulan bir diğer soru da Türkiye’nin Minbiç’e operasyon düzenlemesi ile ilgili herhangi bir işaret görüp görmedikleri ile ilgili oldu. McKenize bu soruyu da Minbiç’e girileceği hakkında herhangi bir işaret görmediklerini söyleyerek cevapladı.

DEAŞ Operasyonları Dikkat Dağıtıyor

Düzenlenen basın toplantısında Pentagon Sözcüsü Dana White da Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili konuşarak Pentogon’un Türkiye ile birlikte çalıştığını, DEAŞ’a karşı verilen mücadelenin dikkatleri çekmemesi açısından operasyonun kısıtlı şekilde ilerlemesi gerektiğini istediklerini, Türkiye’ye yaptıkları çağrıda sivil kayıplarından kaçınması gerektiğini bildirdiklerini, DEAŞ’a karşı yapılan operasyonların dikkatleri dağıttığını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.