Paladöken: Akıllık Telefonlarda Kredi Kartı Taksit İmkanı Gelmeli!

Paladöken: Akıllık Telefonlarda Kredi Kartı Taksit İmkanı Gelmeli!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, cep telefonları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cep telefonlarının satışlarında uygulanan kredi kartı ile taksit yasaklarının kaldırılması gerektiğini söyleyen TESK Başkanı Palandöken, yapılan taksit sınırlamalarının vatandaşları faizli kredi almalarına yönlendirdiklerini söyledi.

Cep telefonu satışlarında uygulanan taksitli satış sınırlamasında hem vatandaşların faizli kredi temin ettiklerini hem de sınırlama sebebi ile ürün satışlarında azalma meydana geldiğini söyleyen Palandöken, bunun ekonomiyi kötü etkilediğini söyledi.

Akıllı telefon satışlarının her sene bir önceki seneye göre yaklaşık olarak 500.000 artış gösterdiğini söyleyen TESK Başkanı Palandöken, 2015 yılında toplamda 12 milyon satış olduğunu, bu rakamın 2016 yılında 12,5 milyon olduğunu söyledi.

Palandöken: Cep Telefonlarında Kredi Kartına Taksit İmkanı Gelmeli

Ülkemizde çok fazla akıllı telefon kullanıldığını ve bunun her geçen gün arttığını söyleyen Palandöken, bu sebeple de cep telefonlarında kredi kartı taksit yasağının artık kalkması gerektiğini, herkesin ortalama olarak 2 senede bir telefon değiştirdiğini, satışlarda kredi kartı taksit imkanı gelirse bankalar yerine esnafların kazanç sağlayabileceğini, hem vatandaşların faiz ödemek zorunda kalmayacağını hem de kredi faizlerinde de düşüşlerin yaşanabileceğini söyledi. Cep telefonu yahut diğer tüm elektronik eşya satın alımlarında mağaza yetkilileri tarafından vatandaşların mağaza içinde bulunan mobil banka şubelerine yönlendirildiklerini söyleyen TESK Başkanı Palandöken, bankaların da 10 dakika gibi kısa bir sürede krediye onay verdiklerini, 3 yıl vadeli ödeme planı düzenlediklerini söyledi.

Ev Eşyalarında da Taksit Sayısı Artırılmalı

Beyaz eşya ve mobilya gibi tüm ev eşyalarında da taksit sayılarının artık artırılması gerektiğini söyleyen Palandöken, bunun ekonomiye de kazandıracağını, özellikle de evliliğe hazırlık aşamasında olan çiftlerin de ekonomik zorluklar çekmeyeceğini söyledi. Yeni evlenenlerin ekonomiye çok fazla katkı sağladığını söyleyen Palandöken, acilen bu duruma müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.