Özkoç: Bizim Evlatlarımız Şehit Oluyor, Suriyeliler Napıyor?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bir basın toplantısı düzenleyerek Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine karşı düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Özkoç, yaptığı açıklamada, hem terör örgütlerinin, hem de AKP’nin hedefinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade ederken, Kılıçdaroğlu’nun hiçbir ülkeyle, hiçbir örgütle pazarlık masasına oturmadığını, kol kola girenlerin ortak hedefinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP’nin Zeytin Dalı Harekatı konusunda açık bir görüşte olduğunu, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlama alma konusunda hakkı olduğunu belirtti. CHP’nin Afrin’e girilmesine karşı çıktığını, çünkü bu bölgede sivillerin yoğun olduğunu, hem sivillerin, hem de askerlerin bu bölgede çok kayıp vereceğini belirtirken, Türkiye’nin sınırlarını güvene alabilmesi için ne kadarlık bir alana girilmesi, ne kadarlık bir alanda güvenlik koridoru oluşturulması gerektiğini iyi tayin etmesi gerektiğini ifade etti.

Yakın dönemde CHP tarafından yapılan Türkiye’nin Suriye merkezi yönetimi ile görüşülmesi talebine çok sert tepkiler geldiğini hatırlatan Özkoç, dün Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklamada aynı konunun vurgulandığını ifade etti.

“Suriyeliler Geziyor, Türk Evladı Şehit Oluyor!”

Türk askerlerinin hem sınır bölgesinin güvenliğini sağlayabilmek, hem de Suriyeli sivillerin özgür bir ortamda yaşayabilmesi adına harekat düzenlediğini vurgulayan Özkoç, Türk evlatlarının şehit düştüğünü, Suriyeli gençlerin Türkiye’de nargile tüttürdüğünü, Türkiye’nin tüm olanaklarından faydalandığını, hayatlarını keyifli sürdürdüklerini belirtti.

Suriyeli mültecilerin bir an önce kendi ülkelerine dönmeleri için Suriye rejimi ile irtibat kurulması gerektiği, bölgede barışın sağlanması gerektiğini ifade eden Özkoç, Türkiye’nin önceliğinin bu olduğunu kaydetti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.