Özhaseki Açıkladı! Ülkedeki Binaların Büyük Çoğunluğu İmara Aykırı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, Türkiye genelinde tam adedi bilinmemek ile beraber yaklaşık olarak 26 milyon 358 bin bağımsız yapının mevcut olduğunu belirterek, imara aykırı olan yapıların ise yüzde 60 civarında olduğunu dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen Yerel Medya Buluşmaları programına iştirak etti. Katılmış olduğu bu programda bazı açıklamalarda bulunan Özhaseki, bakanlığın şehircilik bölümünün kamuoyunda daha fazla ilgi topladığını, çevre bölümünde gerçekleştirilen çalışmalardan ve yeniliklerden haber yapılmadığını ifade etti.

Çevre Alanında Yapılan Yeniliklerde Gündeme Getirilmiyor

Konu ile alakalı olarak bir takım basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, çevrecilik alanında su arıtma tesislerinden katı atık depolarına varan kadar pek çok büyük projeye imza atıldığını belirten Mehmet Özhaseki, Türkiye’de katı atık tesislerini sayısının 15 iken 65’e çıkarıldığını açıkladı. 50 milyon insan tarafından elde edilen katı atıkların düzenli olarak depolanıp elektrik, enerji, gübre gibi ürünler elde edildiğini anlatan Özhaseki, eski sistemde sokaklarda çöp dağlarının olduğunu, ancak şimdi ise bu gibi görüntülere rastlamadığını, bu ve bunu gibi gelişmelerin ise haber olmadığını belirtti.

Yapı Kayıt Belgesi Gündeme Getirildi

Öte yandan açıklamalarında, vatandaşların daha çok şehircilik alanında yapılan çalışmalar ile alakadar olduğuna dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 30 – 40 milyon civarındaki vatandaş tarafından merakla takip edilen Yapı Kayıt Belgesi uygulamasını gündeme getirdiklerini aktardı.

Bakan Özhaseki, Türkiye genelinde net rakam bilinmemekle beraber yaklaşık olarak 26 milyon 358 bin civarında bağımsız birimin mevcut olduğunu, bu birimlerin yaklaşık yüzde 60’ının ise imar aykırı yapılar olduğunu dile getirdi. Yapı Kayıt Belgesi uygulaması üzerinden elde edilecek olan gelirlerin binaların deprem ve afet risklerine hazırlık dahilinde ve kentsel dönüşüm çalışmalarında kaydı ile bütçede kayda geçeceğini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.