Özbekistan’dan Türk Vatandaşlarına Vize Muafiyeti!

ozbekistandan-turk-vatandaslarina-vize-muafiyeti

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından imzalanan bir kararname ile yürürlüğe giren yeni uygulamaya göre içlerinde Türkiye’nin de olduğu 7 ülkenin vatandaşlarına 30 gün boyunca vize muafiyeti tanındı.

Özbekistan’a 30 Gün Vizesiz Giriş Yapılacak

Özbekistan, 7 ülkeye 30 günlük vize muafiyeti hakkı tanıdı. Bu ülkelerin içinde Türkiye de var. Özbek Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından imzalanan kararname yürürlüğe alınarak uygulamaya geçildi. Kararnamede adı geçen 7 ülkenin vatandaşları 1 ay süreyle vize almadan Özbekistan’a gidebilecek. Cumhurbaşkanı’nın imzaladığı kararname kapsamında ayrıca 39 ülkenin vatandaşlarına sadeleştirilmiş vize verilmesi ile ilgili karar da yer alıyor.

Hangi 7 Ülkeye Vize Muafiyeti Tanındı?

Şavkat Mirziyoyev’in 3 Şubat 2018 tarihinde imzaladığı Özbekistan’da seyyahlık kapasitesinin artırılması için olumlu koşulların sağlanacak olması konulu kararnameye göre bugünden başlamak üzere Türkiye, İsrail, Güney Kore, Endonezya, Singapur, Malezya ve Japonya vatandaşları 1 ay süreyle Özbekistan’a vize almadan gidebilecekler. Özbekistan’a düzenlenen seferlerdeki uçaklarda görev yapan kabin görevlileri de bu muafiyetten yararlanabilecekler.

Hangi 39 Ülkeye Sadeleştirilmiş Vize Hakkı Tanındı?

Yürürlüğe giren kararnameye göre ayrıca 39 ülkenin vatandaşlarına verilen Özbekistan vizesi sadeleştirilmiş halde olacak. Vizeler 2 işgünü içinde hazırlanacak. Özbekistan’ın sadeleştirilmiş vize hakkı tanıdığı 39 ülke Estonya, İsveç, Karadağ, Hırvatistan, Finlandiya, ABD, Slovenya, Slovakya, Sırbistan, Suudi Arabistan, San Marino, Romanya, Portekiz, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Norveç, Yeni Zelanda, Hollanda, Monaco, Malta, Makedonya, Lüksemburg, Lihtenştayn, Çin ve Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Litvanya, Kanada, Kuveyt, İzlanda, İrlanda Cumhuriyeti, Hindistan, Danimarka, Yunanistan, Macaristan, Vatikan, Bosna – Hersek, Bulgaristan, Andorra, Arnavutluk ve Avustralya olarak sıralanıyor.

Daha Önce Bu İmkanlardan Yararlanan Ülkeler Hangileriydi?

Çıkartılan kararname ile Özbekistan’a vizesiz olarak girebilecek ülke sayısı 16’ya çıkartılırken, vize kolaylığının tanındığı ülke sayısı da 51’e yükselmiş oldu. Özbekistan tarafından bugüne kadar Azerbaycan, Kırgızistan, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna ve Rusya’ya bize uygulanmıyordu. Sadeleştirilmiş vize uygulamasından yararlanan ülkeler ise Tayland, Polonya, Çekya, Letonya, İtalya, İsviçre, İspanya, Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Avusturya idi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.