Ovit Tüneli Tamamlanmak Üzere! İşte Tüneldeki Son Durum!

2018’in en önemli projelerinden biri olan Ovit Tüneli çalışmalarında son çalışmalar gerçekleştiriliyor. An itibari ile yüzde 97’si tamamlanan projenin, Türkiye ve Avrupa’nın en uzunu, dünyanın ise ikinci en uzunu olması bekleniyor.

İlk Olarak II. Abdulhamit Döneminde Projelendirilmişti

Türkiye için oldukça büyük bir öneme sahip olan en uzun projesi Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, daha önce ilk defa Sultan II. Abdulhamit döneminde projeye dökülen bu tünelin yalnıza Rize ve Erzurum için bir bağlantı yolu olamayacağını, aynı zamanda Karadeniz Limanı ile Ortadoğu ve Akdeniz için de bir bağlantı sağlamış olacağını ifade etti. Bakan Arslan ayrıda bu açıklamalarında, Ovit Tüneli ve Cankurtaran Tüneli projeleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Bakan Ahmet Arslan söz konusu bu açıklamalarında, Rize’nin iç kısımlarında ulaşım sağlanması için sarp dağların ve kayalıkların geçilmesi gerektiğini, bahsi geçen bu yollardan biri olan Rize ve Erzurum arasındaki ulaşımı sağlayan Rize – İkizdere Yolu’nun Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’ya ulaşılacak olan yolun başlangıcı olduğunu ifade etti. Bu nedenle bu bölgenin yol standardını üst seviyeye taşımak ve özellikle de kış mevsiminde aşırı kar yağışından ötürü yaklaşık 5 ay boyunda ulaşıma kapalı kalan söz konusu bu Ovit Dağı Geçidi’nin ulaşım sağlayabilir olmasının öncelikli olarak Rize ve Erzurum için büyük önem taşıdığını da açıklamalarına ekledi.

Şubat Sonu İtibari ile Hizmete Sunulacak

Öte yandan açıklamalarında Ovit Tüneli’nin olduğu gibi Cankurtaran Tüneli’nin de bir hayli büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Ahmet Arslan, söz konusu projenin yalnızca basit bir tünel projesi olmadığını, aynı zamanda da Artvin’in nefesindeki tıkanıklığı gidereceğini de belirtti. Projede kazı ve destekleme çalışmalarında sona gelindiğini de belirten Bakan Arslan, tünel ile beraber bahsi geçen bağlantı yolu ve viyadükünde tamamlanarak Gelecek ayın sonunda hizmete açılacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.