Ölen Kişilerin Kredi Kartı Borcuna Ne Olur?

Günlük hayatta belli ihtiyaçlarımız ve masraflarımız için kredi kartı kullanıyor, bir süre boyunca kredi kartı borcu ödüyoruz. Yapılan kredi kartı borcu, daha sonra isteğe bağlı olarak bankanız tarafından yapılandırılabiliyor ve siz de bir ödeme planı doğrultusunda borcunuzu ödemeye başlıyorsunuz. Ancak çoğu zaman kimsenin aklına aniden hayatını kaybedebileceği gelmiyor. Elbette bu gibi ekstrem durumlar da bankanız tarafından düşünülmüş ve yapılması gerekenler planlanmıştır.

Hayat Sigortası Yapmış Olmak

Kredi kartı borcu olan biri aniden hayatını kaybettiğinde, eğer bankasının tavsiyesi üzerine hayat sigortası yaptırmış ise süreç yakınları için daha kolay geçiyor. Bu durumda, eğer hayatını kaybeden kişinin hayat sigortası varsa, sigorta tarafından var olan kredi kartı borcu ödeniyor. Hayat sigortası yaptırmanız çoğu zaman bankanız tarafından tavsiye ediliyor ve yapılması durumunda nasıl bir fayda sağlanacağı anlatılıyor. Ancak bu gibi zamanlarda birçok kişi için hayat sigortası yaptırmayı gereksiz bir masraf olarak görülüyor.

Fakat böyle düşünmek yerine hayat sigortası yaptırmanız sizin için faydalı olacaktır. Çünkü sigorta şirketinizin temel amacı kredi kartı borcu olan bir kişinin ölümü sonucunda açıkta kalan borcu ödemektir. Eğer ölen kişinin hayat sigortası yok ise, var olan borç otomatik olarak kişinin mirasçılarına geçer. Ancak hayat sigortanız olsa dahi, sigorta şirketinin hayatını kaybeden kişinin borcunu ödemesi için kişinin bazı şartları sağlıyor olması gerekiyor. Bu şartlar ise, borcu olan kişinin intihar etmemiş olması ve hayat sigortasını yaptırırken var olan bir hastalığını belirtmiş olması şeklindedir.

Hayat Sigortanız Yoksa Kredi Kartı Borcunuza Ne Olur?

Kredi kartı borcu olan biri, aniden öldüğünde eğer hayat sigortası yok ise, borcu mirasının yasal varislerine geçiyor. Bu kişiler mirastan hak aldıkları gibi, yasal olarak da ölen kişinin borcunu ödemekle yükümlüler. Ancak yasal varisler mirası ödemek istemiyorlarsa, mirası reddetme hakları vardır. Böylece borcu ödeme yükümlülüğünden kurtulabilirler. Bir diğer ihtimal ise, ölen kişinin ölmeden önce borcuna bir kefil göstermesi sonucunda ortaya çıkar. Eğer ortada bir kefil var ise, kefil takibe alınır. Bu durumlardan hiçbiri gerçekleştirilemiyorsa borç, batık kredi olarak işlenir.

Konut-Taşıt Kredisi Borcumu Hayat Sigortası Karşılar Mı?

Hayatını kaybeden kişinin konut-taşıt kredisi borcu var ise, bunlar da yine sigorta şirketi tarafından karşılanacaktır. Bu noktada önemli olan hayatını kaybeden kişinin hayat sigortası olmasıdır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.