O Projede Flaş Gelişme! Bugün Hizmete Açılıyor!

İstanbul’un yoğun trafiği için önemli bir yere sahip olan ve alternatif güzergah olarak trafiği rahatlatacak olan Kasımpaşa-Hasköy Tüneli, bugün gerçekleştirilecek olan bir tören ile halkın hizmetine sunulacak.

İstanbul trafiği için önemli bir alternatif güzergah olan Kasımpaşa-Hasköy Tüneli, bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilecek olan açılış töreninin ardından hizmete sunulmuş olacak. Söz konusu olan açılış törenine ayrıca Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da iştirak edecek.

Kamulaştırma Çalışmalarını İBB Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde olan Karayolları Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen bir protokol neticesinde hayata geçirilen söz konusu bu projede, kamulaştırma çalışmaları İBB tarafından yürütüldü. Söz konusu olan bu proje ile İstanbul trafiğine önemli bir soluk kazandırılması planlanıyor.

Kasımpaşa ile Sütlüce arasında hayata geçirilen ve yaklaşık olarak bin 316 metre ile bin 234 metre uzunluğunda olmak üzere toplamda 2 bin 500 metre uzunluğuna sahip olan iki adet tüp ile inşa edilen Beyoğlu-Kasımpaşa Tüneli, 3 bin 816 metrelik bağlantı yolu ve bin 400 uzunluğuna sahip olan aç  – kapa modelindeki tünel ile birlikte totalde 6 bin 507 metre uzunluğuna ulaşıyor.

Yolculuk Süresi Bir Hayli Kısalacak

Elde edilen bilgilere göre, hali hazırda kullanılmakta olan yol 4 bin araç kapasitesine sahip iken, söz konusu olan bu tünel projesinin hayata geçirilmesi ile beraber 40 bin araç kapasitesine ulaşacak. Kasımpaşa – Hasköy Tüneli’nin bugün gerçekleştirilecek olan görkemli bir açılışın ardından hizmete girmesi ile birlikte, ilk olarak Taksim bağlantısı olmak üzere, Kasımpaşa ve Hasköy’den 1’inci Çevreyolu’na gitmek ve gelmek isteyenlerin yolculuk süresi bir hayli kısalmış olacak.

Öte yandan söz konusu olan Kasımpaşa-Hasköy Tüneli’nin Galata ve Haliç Bölgesi’ndeki turizme  büyük ölçüde katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.