O Projede Dönüşüm Aslına Uygun Gerçekleştirilecek!

Cumhuriyet tarihinin bir numaralı şahidi olan Saraçoğlu Mahallesi’nde ülkenin ilk toplu konut projesi hayata geçirilecek. Söz konusu mahallede yer alan 435 adet tarihi yapı ve asırlık olan toplam 250 ağaç korunarak restorasyonu gerçekleştirilecek. Proje gelir paylaşım modeli ile hayata geçirilecek.

Cumhuriyet tarihinde ilk toplu konut projesi unvanına sahip olan Ankara Saraçoğlu Mahallesi Projesi için düzenlenen lansman toplantısına Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş iştirak etti.

Tarihi Doku Korunarak Yenilenecek

Cumhuriyet tarihinin en önemli şahitlerinden biri olan ilk toplu konut projesi Saraçoğlu Mahallesi, tarihi dokusu bozulmadan yeniden inşa ediliyor. Emlak Konut güvencesi ile restorasyon çalışmaları gerçekleştirilecek olan proje için 19 Nisan tarihinde ihale gerçekleştirilmesi planlanıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, projen tanıtım töreninde yapmış olduğu açıklamalarında, ülkede bir ilk olacak bu projenin aslına uygun bir şekilde gerçekleştirileceğini, tarihi dokunun bir parçası olan bütün yapıların korunacağını dile getirdi. Ankara’nın bu mahallesinin yaklaşık olarak 72 yıl öncesinde Emlak Bank tarafından düzenlendiğini anımsatan Kurum, buradaki asırlık olan 250 adet ağaç ile 435 adet tarihi yapının bozulmadan yaşayan bir bölge haline getirileceğini belirtti.

Söz konusu projeye yönelik açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, alışveriş merkezi anlayışından uzak bir proje olarak bölgenin restore edileceğinden duymuş oldukları hoşnutluğu dile getirdiler.

Yine program esnasında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, söz konusu proje ile geçmişe sahip çıkmış olacaklarını, bu proje neticesinde oluşturulan bilincin yalnızca tarihi dokuyu korumayacağını, aynı zamanda gece gündüz yaşayabilmesinin de sağlanacağını belirtti.

Ranttan Uzak Bir Dönüşüm Olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise açıklamalarında, Saraçoğlu Mahallesi’nin rant kurbanı olmaktan kurtulduğunu, bu projenin gerek kültürel, gerek sosyal ve gerekse turizm açısından örnek bir dönüşüm olacağını dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.