O Proje İçin Tarih Verildi!

Gümüşhane ve Bayburtlular tarafından uzun zamandır beklenilen ve ihalesi Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen havalimanı projesi, söz konusu olan bölge halkına kısa zaman sonra hizmet vermeye başlayacak.

Gümüşhane ve Bayburtluların oldukça uzun zamandır heyecanla beklediği havalimanı projesi sayesinde iki şehre daha havayolu ulaşımı adına hizmet sağlanacak.

2019 Yılının Sonunda Açılışı Gerçekleştirilecek

Gümüşhane’nin Köse kazası sınırları içerisinde yer alan Salyazı Köyü’nde hayata geçirilecek olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dın bölgeye ziyareti esnasında 2019 yılı sonu itibari ile hizmet vereceği üzerinde talimat ve müjde verdiği söz konusu proje için, Gümüşhane’den en kolay ve kısa bir şekilde ulaşım sağlanması adına çeşitli yol çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, söz konusu olan iki kentin halkının heyecan ve merak içerisinde beklemiş oldukları havalimanı projesi için Ocak ayı içerisinde ihaleye çıkıldığı anımsatıldı.

İhale Yoğun İlgi Gördü

Açıklamalarında, ihalede havalimanı projesi için firmalar tarafından yoğun ilgi gösterdiğini ve teknik ayrıntıların gerçekleştirilmesinin ardından yer teslimi yapılıp projeye ilk kazmanın vurulacağını dile getiren Vali Okay Memiş, söz konusu olan bu projenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda önümüzdeki yılın sonu itibari ile hizmet vermeye başlayacağını da açıklamalarına ekledi.

Havalimanına Yarım Saatte Varılacak

Gümüşhane’nin kent merkezinden projenin hayata geçirileceği alana yaklaşık olarak 1 saatte ulaşım sağlandığını dile getiren Vali Memiş, söz konusu olan bu süreyi kısaltabilmek adına alternatif yollar üzerine çalışmalar gerçekleştirildiğini ve  yarım saat gibi kısa bir sürede ulaşım sağlanacağını ifade etti.

Söz konusu Gümüşhane-Bayburt Havalimanı Projesi‘nin bölge halkına büyük avantaj ve hizmet sunacağını da dile getiren Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Salyazı çevresinde hiç dağ bulunmadığını, üstelik bölgede sis gibi uçakların iniş kalkışını engelleyecek unsurların yaşanmadığını ifade ederek, Karadeniz üzerinde diğer havalimanlarına iniş sağlayamayan uçakların daha alternatif olarak rahatlıkla iniş yapabilecekleri bir havalimanı olacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.