O İldeki Depremzedelere Konutları Teslim Edildi!

Dün, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaşanan depremin ardından evlerini kaybeden 9 aileye, prefabrik konutları teslim edildi.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesi Mütevelli Mahallesi’nde yaşanan deprem sebebiyle evleri kullanılamaz hale gelen 9 aile için prefabrik konut inşaatına başlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde çalışmaları son bulan konutlar, dün gerçekleştirilen anahtar teslim töreni söz konusu olan o 9 aileye teslim edildi. Hak sahipleri arasında bulunan engelli vatandaş Şevket Yakarca (71) törenin ardından kendilerine bu imkanı sağlayanlara dua ederek AFAD İl Bekir Şen’e sarıldı ve göz yaşlarını tutamadı.

9 Depremzede İçin Prefabrik Konut İnşa Edildi

Önceki yıl Nisan ayında, merkez üssü yine Manisa’nın Gölmarmara ilçesi olan yaklaşık olarak 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan bu depremde evleri yaşanılmaz hale gelen ve ihtiyaç sahibi olan 9 aile için Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Valiliği, Saruhanlı Kaymakamlığı, Saruhanlı Belediyesi, AFAD Manisa İl Müdürlüğü ve Özgür Tarım tarafından prefabrik konut inşa edilmeye başlandı. Yaklaşık olarak 308 bin 337 TL gibi bir bedel karşılığında inşaatı tamamlanan bu konutlar, dün gerçekleştirilen tören esnasında hak sahiplerine teslim edildi. Yeni konutlarına kavuşan depremzedeler ise gözyaşlarını tutamadı.

Türkiye Dünya Üzerinde Yardım Yapan İkinci Ülke

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı tören esnasında yapmış olduğu konuşmasında, depremin yaşandığı 21 Nisan 2016 tarihinden itibaren deprem bölgesinde ve depremzedelerin yanında olduklarını ifade ederek, mevcut sistemdeki hükümetin eskisi gibi olmadığını anlattı. 1999 Gölcük depreminde bölgeye görevli doktor olarak gittiğini, o zamana nazaran şimdinin çok daha iyi olduğunu ve şuanda Türkiye’nin bütçesinde dünyaya en çok yardımda yapan ikinci ülke olduğunu ifade etti.

Bütün Gerekli Önlemler Deprem Öncesinde Alınmalı

Saruhanlı Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise açıklamalarında bölge halkını deprem konusunda uyararak gerekli görülen tüm tedbirlerin deprem yaşanmadan önce alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.