O İki İldeki OSB’lerde İstihdam Sağlanacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, son zamanlarda Şanlıurfa ve Balıkesir’de hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgelerinde yaklaşık olarak 9 bin kişi için istihdam sağlanacağını ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konu ile alakalı olarak basın mensuplarına karşı bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu olan bu açıklamalarında son zamanlarda Balıkesir ve Şanlıurfa’da hayata geçirilen ihtisas organize sanayi bölgelerinin yaklaşık olarak 9 bin kişiye iş olanağı sağlanacağını dile getirdi.

İstihdamı Desteklemek Amaçlanıyor

Organize Sanayi Bölgeleri ile istihdamı desteklemek, sağlıklı, modern, çalışma ortamları oluşturabilmek adına gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Faruk Özlü, bunun ile beraber sanayileşmenin dengeli dağılımı, illerde düzenli kentleşme oluşmasına ortam hazırlamayı planladıklarını aktardı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde en son teknolojili, verimli, yüksek katma değerli ve çevre dostu üretim yapısı oluşturmak istediklerini de açıklamalarına ekledi.

Öte yandan açıklamalarında, bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmaları sonucunda, Şanlıurfa’ya bağlı Eyyübi kazasında yaklaşık olarak 2 milyon 350 bin metrekarelik bir arazi üzerinde Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 2 ‘nın kurulmuş olduğunu dilde getiren Bakan Faruk Özlü, söz konusu bu OSB’nin kurucu ortaklarının 5 üyesi ile beraber Şanlıurfa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 4 üyesi ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, yine 4 üye ile Ticaret Borsası, 2 üye ile de Belediye’den meydana geldiğini aktardı.

Balıkesirde kurulan OSB’den de bahseden Bakan Faruk Özlü, yaklaşık olarak 500 bin metrekarelik bir arazi üzerinde Balıkesir Ayvalık Gıda ve Gıda İşletmesi İhtisas OSB hayata geçirildiğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.