O İki Dev’den 3. Havalimanı’na Binlerce Konut Geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A. Ş.’ye, Dursunköy’de yer alan yaklaşık olarak 4 milyon metrekare büyüklüğündeki arazinin yarısının satışını gerçekleştirdi. Söz konusu arazi üzerinde binlerce konut hayata geçirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklaması yapılan İstanbul 3. Havalimanı için 10 bin konut müjdesinde yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan bu açıklamanın ardından Emlak Konut GYO ile THY Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A. Ş. harekete geçerken, dün sabah saatlerinde Emlak Konut GYO Kamuoyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile bir takım açıklamalarda bulundu.

Konutlar Etaplar Halinde İnşa Edilecek

Mülkiyeti Emlak Konut GYO’ya ait olan İstanbul Arnavutköy’e bağlı Dursunköy Mahallesi’ndeki 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğüne sahip arazinin tam olarak yarısı, yaklaşık olarak 312,5 milyon ve artı olarak KDV bedeli ile Türk Hava Yolları’na satıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Emlak Konut GYO’nun, THY ile beraber söz konusu bu arazi üzerinde etaplar halinde toplu konut projeleri hayata geçirileceği ifade edildi. Projedeki konutlar İstanbul 3. Havalimanı personelleri için satışa sunulurken, aynı zamanda kentin konut ihtiyacı da karşılanmış olacak. Yine yapılan açıklamalara göre hayata geçirilecek olan bu toplu konut projelerinden elde edilen kazanç, THY ve Emlak Konut arasında yarı yarıya pay edilecek.

Temeli 29 Ekim’de Atılacak

Öte yandan Emlak Konut GYO tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda, projenin detayları belli olurken, proje 10 bin bağımsız birimden meydana gelecek. İki oda bir salondan, beş oda bir salona kadar tüm daire tiplerine yer verilecek olan projede, 10 bin adet konut inşa edilecek. Temeli 29 Ekim tarihinde atılacak olan projede ayrıca fiyatlar da, ödeme koşulları da oldukça makul olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.