O Dev Projenin İkinci Hat Çalışmalarına Start Verildi!

TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin derin sularındaki bölümünde döşeme yapacak olan Pioneering Spirit gemisi, ikinci bölümdeki çalışmalara start verdi.

TürkAkım tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, 20 Haziran 2018 tarihi itibari ile Karadeniz sularına giriş yapmış olan Pioneering Spirit isimli geminin, boru döşeme donanımında test çalışmaları yapılması gibi hazırlıkların sonlandırılmasının akabinde, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin ikinci hat çalışmalarına başlandığı ifade edildi.

İkinci Hattın İnşa Çalışmaları Hattın Su Üstüne Çıktığı Noktadan Başladı

Söz konusu olan bu açıklamada şirket, Pioneering Spirit gemisinin daha önce Rusya – Türkiye Münhasır Ekonomik Bölgeleri sınırına dek döşemesi gerçekleştirilen ikinci boru hattının, Karadeniz sularında 2 bin 170 metrelik derinlikten su üzerinde çıkarılması ile beraber boru hattı inşa çalışmalarına bu noktadan itibaren başlandığı belirtildi.

Bahsi geçen bu ikinci boru hattının Münhasır Ekonomik Bölgeler sınırına dek gelen 224 kilometrelik hattın 2017 yılı içerisinde hayata geçirildiği dile getirilen bu açıklamada, ilk hattın ise 2018 Nisan döneminde Kıyıköy’e ulaştırılarak tamamlandığı açıklandı.

Senelik 15,75 Metreküp Taşıma Hacmine Sahip Olacak

Rus gazını Türkiye’ye, Türkiye üzerinden de Avrupa’ya götürecek olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı, hepsi senelik bazda 15,75 metreküp taşıma kapasitesine sahip olacak hatlardan meydana gelecek.

Öte yandan el edilen bilgilere göre, dünya üzerindeki en büyük inşaat gemisi olma niteliğine sahip ola Pioneering Spirit gemisi, oldukça geniş petrol ve doğalgaz platformlarını tek seferde kaldırma yolu ile montaj yapabilen ve sökebilen, bunun ile beraber oldukça ağır olan boru hatlarını döşeyebilen bir gemi olarak tasarlandı.

 

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.