MYK Emlak Danışmanı Belgeleri Artık Çift Dilde!

MYK Emlak Danışmanı Belgeleri Artık Çift Dilde!

Emlak işletmelerinde pazarlama ve satış çalışanı olarak çalıştırılan kişilerin alması ihtiyaç duyulan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik belgeleri de artık çift dilde veriliyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Mesleki Yeterlilik Belgelendirme ve Imtihan Merkezi Sorumlusu Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Bilhassa yabancılara satış meydana getiren firmalardaki danışmanlar belgelerdeki çift dil yardımıyla mesleklerindeki yeterliliklerini daha kolay kanıtlama edebilecekler” dedi.

Emlak işletmelerinde pazarlama ve satış çalışanı olarak çalıştırılan kişilerin alması ihtiyaç duyulan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik belgeleri de artık çift dilde veriliyor. MYK mesleki yeterlilik belgelerinin internasyonal tanınırlığı ve geçerliliğini artırma emek harcamaları kapsamında yürütülen AR-GE emek harcamaları sonucunda belgelerin çift dilli olarak Türkçe-yabancı dil şeklinde düzenlenebilmesine başlandı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Mesleki Yeterlilik Belgelendirme ve Imtihan Merkezi Sorumlusu Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Bilhassa yabancılara satış meydana getiren firmalardaki danışmanlar belgelerdeki çift dil yardımıyla mesleklerindeki yeterliliklerini daha kolay kanıtlama edebilecekler. Artık tüm belgeler Türkçe-İngilizce olarak basılmaya başlandı. Yakın zamanda yapılacak çeviriler ile Türkçe-Arapça, Türkçe-Almanca ve Türkçe-Rusça şeklinde öteki dillerde de MYK mesleki yeterlilik belgesi düzenlenebilir hale gelecek” dedi.

Bilgi, Beceri ve Yetkinlik İspatı

MYK mesleki yeterlilik belgelerinin bireylerin söz mevzusu ulusal yeterlilikte belirtilen öğrenme kazanımlarına haiz bulunduğunu gösteren belgeler bulunduğunu belirten Özelmacıklı, “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği gereğince, taşınmaz ticaretine mevzu hizmetlerde bulunan kişiler için muafiyetler haricinde MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu başladı. Buna göre işletmede pazarlama ve satış çalışanı olarak çalıştırılan kişilerin de görevli emlak danışmanı (Seviye 5) yada emlak danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK mesleki yeterlilik belgelerinden birine haiz olmaları mecburi” şeklinde konuştu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.