Müteahhitlik için Yeni Düzenlemeler Yolda!

Müteahhitlik için Yeni Düzenlemeler Yolda!

Türkiye ekonomisine katma değer desteği verilmesi ve sektördeki iyilerin diğerlerinden ayrılması için müteahhit için yeni düzenlemeler geliyor.

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, 2018 müteahhitlik kriterlerini belirleyeceklerini açıklayarak aynı zamanda da İNTES Türkiye Arabuluculuk Merkezi’ni de faaliyete geçtiğini açıkladı.

2017 yılında gayrimenkul sektörünü negatif yönde etkileyen unsurlarında başında fiyat farkının bulunduğunu söyleyen Koloğlu, bu önemli problemin artık çözüme kavuşması gerektiğini söyledi. Yapılan ihalelerde istekli olanların verdikleri tekliflerin bir hesaplama yapmak olduğunu söyleyen Koloğlu, fakat halen daha fiyat artışları sebebi ile zarar olduğunu söyledi. İhale belgelerinde fiyat farkının sözleşmelerde bulunması gerekenler arasında yer aldığını ifade eden Koloğlu, herkesin müteahhit olabildiği, Türkiye’deki müteahhit sayısının Avrupa’nın 10 katını geçtiği gibi söylemlerin artık tarihe karışacağını, müteahhitlikte yeni döneme girildiğini söyledi.

Sıkı Denetimler Yapılacak

Müteahhitlik mesleği kriterlerinin belirlenmesi kapsamında TSE ile beraber çalışma yürüttüklerini söyleyen Koloğlu, kriterlerin beraber belirleneceğini, kriterler yayınlandıktan sonra belgelendirme sürecine start verileceğini, bu süreçte de çok sıkı denetimlerin yapılacağını söyledi.

Kamu İhale Mevzuatında Değişiklik

Koloğlu, gayrimenkul sektöründe işlerini en iyi yapanlar ile diğerleri arasındaki farkın oluşabilmesi için meslek kriterlerinin belirlenmesi gerektiğini söyledi. Müteahhitlik ve mühendisliğin kutsal meslekler arasında yer aldığını söyleyen Koloğlu, inşaat sektörünün de beklentilerin üzerinde büyüme performansı göstereceğini söyledi. İnşaat sektörünün Türkiye için hem istihdam hem de katma değer anlamında çok önemli olduğunu söyleyen Koloğlu, ilerleyen süreçlerde hem kamu ihale mevzuatında hem de fiyat farkı sorunu için çözümler sunacaklarını söyledi.

İhale mevzuatının sektör için rekabet ortamının oluşmasına destek olduğunu söyleyen Koloğlu, aynı zamanda da önemli bir katma değer sunduğunu, bu nedenle de değişiklik yapılmasının şart olduğunu, mevzuat sebepli sorunların hızlı bir şekilde çözülerek Türkiye ekonomisine kazandırılması gerektiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.