Muharrem İnce CHP Kurultayı Hakkında Çarpıcı Açıklamalar Yaptı!

muharrem-ince-chp-kurultayi-hakkinda-carpici-aciklamalar-yapti

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan adayı olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Kurultay hakkında ağır eleştirilerde bulundu.

Kurultay’da Çok Üzücü Olaylar Yaşandı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, önemli olanın Kurultay’da gelen başkan olmak değil, milletin gönlünde genel başkan olmak olduğunu, çeşitli Ali Cengiz oyunları ile kendisinin çok daha fazla oy almasının engellendiğini söyledi. 36. Kurultay’da CHP Genel Başkanlığı’na aday olan ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına yarışı kaybeden Muharrem İnce, keyfiliğin demokrasinin düşmanı olduğunu, demokratik oramlar için belirli kuralların, değererin ve geleneklerin olması gerektiğini, CHP Kurultayı boyunca pek çok üzücü olayın yaşandığını söyledi.

Kurultay’dan Önce Kılıçdaroğlu’nu Ziyaret Ettim

Bu olaylardan birinin 49 kişinin her iki adaya da imza vermesi olduğunu söyleyen Muharrem İnce, Kurultay’dan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiğini, ortada bir hata olduğunu, insanlardan zorla imza alındığını, insanların çeşitli vaatlerle kandırıldığını, bunun olmaması gerektiğini Kılıçdaroğlu’na söylediğini, 166 imzayı teslim etmek istediğini, genel başkanlık oylamasında hem Kemal Kılıçdaroğlu’na, hem de kendisine oy veren 49 kişi olduğunu, imza listesini görmek için de 3 gündür beklediğini de dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Keyfi Davranamaz

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 49 mükerrer imzanın ortaya çıkmasından sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun o imzaların İnce için geçerli sayılmasını teklif ettiğini, Genel Başkan’n böyle bir hakkının olmadığını, o delegelerin sahibi olmadığını, 49 delegenin imza devri hakkını kendisinde nasıl bulduğunu anlamadığını, bunun keyfilik olduğunu, CHP Genel Başkanı’nın  keyfi davranamayacağını, kendisinin de bu lütfu zaten kabul etmediğini, Kemal Kılıçdaroğlu’na 49 oyu iade ettiğini, Cumhuriyet Halk Partisi’nin AKP’ye benzememesi gerektiğini, Türkiye’de demokrasi olmasını istediğini de ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.