MTV ve Yapılandırma Taksitlerinde Son Gün Bugün!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve yeniden yapılandırılmış olan borçlar adına taksit ödemeleri için tanınmış olan mühlet bugün itibari ile son bulacak.

Hem motorlu taşıtlar vergisinin (MTV), hem de ödenememesi sebebiyle yeniden yapılandırmaya gidilen borçların taksitleri için tanınmış olan mühlet bugün itibari ile dolmuş olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesi üzerinden yapmış olduğu açıklamasına göre, 6736 Sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” çerçevesinde yapılandırılan borçlar için 6’ıncı vade dönemi ile 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun dahilinde yapılandırılmaya gidilmiş olan borçların 4’üncü vade dönemi ile beraber motorlu taşıtlar vergisinin bu yıla ait olan ilk taksit ödemesi adına tanınmış olan mühlette bugün son gün.

Mükellefler Dikkatli Olmalı

Söz konusu olan bu yapılandırma ve vergiyi ödemek ile yükümlü olan kişiler, vergi taksitlerini ve yapılandırma vadelerini, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesi üzerinden kredi kartı ve banka kartı ile ödeme imkanına sahip olacaklar.  Öte yandan yine Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulaması üzerinden, internet bankacılığından, ilgi vergi dairelerinden ya da banka şubelerinden de ödemelerin gerçekleştirilesi mümkün olacak.

Web üzerinden gerçekleştirilecek olan ödemelerde hiçbir sıkıntı ve mağduriyet ile karşılaşılmaması adına Gelir İdaresi Başkanlığının gerçek web sitesi olduğunu ya da internet bankacılığının gerçek adres olmasına büyük ölçüde dikkat edilmesi gerekiyor.

Vergi Daireleri Mesai Yapacak

Bugünün son gün olmasından ötürü ödemeler sırasında yaşanabilecek izdiham ve sıkışıklıkların önüne geçebilmek, ayrıca ödeme yapmak ile yükümlü olanların isini kolaylaştırmak adına, her ilin vergi daireleri saat 19:00’a kadar mesai yapacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.