Mehmet Şimşek: Ortadoğu’daki Kaosun Sorumlusu Türkiye Değil!

mehmet-simsek-ortadogudaki-kaosun-sorumlusu-turkiye-degil

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Davos’ta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen operasyonla ilgili konuştu.

Mehmet Şimşek Afrin Harekatından Bahsetti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Davos ziyareti sırasında yapılan kapalı oturumlarda konuştu. Mehmet Şimşek, oturumlarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’ndan bahsetti. Şimşek harekat ile ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine Türkiye’nin gerçekleştirdiği bu operasyonun uluslararası hukuk kurallarına uygun ve meşru olduğunu söyledi.

Terörün Türkiye’ye Maliyeti Çok Büyük

Mehmet Şimşek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından geçmiş dönemlerde alınan kararların meşru müdafaa hakkını her ülkeye tanıdığını belirterek, Türkiye’nin terörle mücadele ediyor olduğunun çok net ve açık olduğunu, bu durumun Türkiye’yi daha kırılgan yapmadığını, aslında terörle mücadele edilmezse ve tehdit devam ederse uzun vadede ve orta vadede ülkenin geleceğine dair risk alınmış olacağını, ayrıca terörün Türkiye’ye ekonomik olarak maliyetinin de çok büyük olduğunu, bu sebeplerden dolayı terörle mücadele edilirse Türkiye’nin önünün açılmış olacağını söyledi.

Diğer Ülkeler Türkiye’nin Penceresinden Bakmıyor

Bu konu ile ilgili analizlerin politik bir perspektif ile yapıldığını, yapılan analizlerin pek çoğunun objektiflikten uzak olduğunu, Suriye’nin toprak bütünlüğünü kaybetmiş olmasından dolayı terör anlamında ciddi bir tehlike oluşturduğunu, diğer ülkelerin tüm bu olaylara Türkiye’nin penceresinden bakmadığını, yalan değerlendirmelerin ön yargılara dayanılarak ve yanlı bir şekilde yapıldığını, ancak Ortadoğu’da yaşanan tüm bu kaosun sorumlusunun Türkiye olmadığını da belirtti.

Başbakan Yardımcısıyım ve Kürdüm

Mehmet Şimşek bu konudaki toplantılarda Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı ve Kürt olduğunu daha önce söylediğini, ailesinin zengin olmadığını, tarımla geçinen bir aile olduklarını, Türkiye’nin aslında bu anlamda Kürtlerle ilgili bir sorununun olmadığını, Avrupa’da bir vize ile bütün sınırların kalktığını ve pek çok etnik grubun yaşadığını da sözlerine ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.