Mega Kentin Yeni Merkezi Başakşehir!

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, bölgede gerçekleştirilen projelerden bahsetti. Söz konusu açıklamalarında Başkan Kartoğlu Spor Adası ile inşaat çalışmalarının başlatılmış olduğunu Kongre Merkezi’nin hayata geçirilmesiyle hedeflenenin ilçeyi bir sağlık, spor ve kongre merkezi haline getirmek olduğunu ifade etti.

Başakşehr Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ilçede gerçekleştirilen projeler ile alakalı olarak basın mensuplarına karşı bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında Başakşehir’in Türkiye’deki ilk ve en büyük projelerin gerçekleştirildiği, Yeni İstanbul dendiğinde ilk olarak akla gelen bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Kartoğlu, İstanbul’un adeta cazibe merkezi haline gelen ilçenin, Emlak Konut, TOKİ, Kiptaş ve bunun gibi pek çok önemli firmalar tarafından yatırım için ilk tercih edilen bölgelerin başında geldiğini ifade etti.

Hedef İlçeyi Merkez Haline Getirmek

Öte yandan kendi adını taşıyan Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nün evi olan Başakşehir’in, Başakşehir Fatih Terim ile, Atatürk Olimpiyat Stadı’na ev sahipliği yaparak sporda da adeta bir marka olduğunu da belirten Kartoğlu, ilçe için hedeflenenlerin Avrupa ‘nın en büyük hastanesini inşa etmek, Olimpiyat Stadı’nın çevresinde her türlü sporun gerçekleştirilebileceği türden bir Spor Adası hayata geçirmek ve ilçeye Kongre Merkezi kazandırmak olduğunu, bunlarla beraber ilçenin gerek spor, gerek sağlık, gerekse kongre anlamında mega kentin merkezi haline getirmek olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Belediyecilikte oldukça meşhur bir slogan olduğunu söyleyerek “Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için belediyecilik” olduğunu hatırlatan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şuanda ciddi anlamda hayata geçirilen projelerde gelecek asrın hesaba katıldığını, ilçenin geleceğin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak şekillendirildiğini belirtti. Üstelik Başkan Kartoğlu, gelecekte İstanbul merkezi neresi diye sorduklarında Başakşehir olacağını söyleyerek iddialı bir şekilde açıklamalarını sonlandırdı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.