Mart Ayında Konut Kredisi Faizlerini Düşüren Bankalar

Mart Ayında Konut Kredisi Faizlerini Düşüren Bankalar

Mart Ayında Konut Kredisi Faizlerini Düşüren Bankalar

Bankaların konut kredisi faizleri döviz kuru ve ekonomideki dalgalanma ile bazı bankalarda tekrardan artışa geçti. Hangi bankaların konut kredisi faizleri arttı? Hangi bankalar konut kredisi faizlerini düşürdü?

Bankaların konut kredisi faizleri 2019’un ikinci yarısı sonrasında ekonomide yaşanmış olan dengelenme ile düşüş ivmesine geçti. Merkez Bankası’nın 2019 Temmuz ayında başladığı ve kesintisiz şekilde devam eden politika faiz indirimleri ile hızlanan kredi faiz indirimleri aralıksız şekilde dokuz aydır devam ediyordu.

Şubat sonu itibariyle uluslararası çapta yayılan koronavirüs salgını ve Suriye kaynaklı Türkiye’nin jeopolitik riskleri arttı. Döviz kurunda yaşanmış olan agresif dalgalanma ve son aylarda arka arkaya yükselen enflasyon karşısında konut kredisi faiz oranlarındaki ivme üç çeyrek sonrasında ilk kere yükselişe geçti.

Ekonomik dalgalanma sonrasında Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA, İNG, Kuveyt Türk Bankası, TEB, ve Akbank konut kredisi faiz oranlarını arttırdı. Garanti BBVA kurun tekrardan dengelenmesi ile bu hafta başı itibariyle konut kredisi oranlarını tekrardan düşürdü.

Söz konusu dönemde kamu bankalarının kredi faiz oranlarında değişim yaşanmadı. En uygun konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın sıfır konutlar için uyguladığı %0.79 seviyesinde. İkinci el konut için en uygun konut kredisi faizi de Türkiye Finans Bankası’nın uyguladığı %0.87 seviyesinde içeriyor.

Bankalardan 300.000 TL tutarda ve 10 yıl vadede konut kredisi hesaplama yapıldığında en uygun aylık taksit bedeli 3.900 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi de ortalama 465.000 TL’ ye karşılık geliyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına bakılırsa faiz oranları artan bankaların kredi oranları şu şekilde;

Akbank 

Akbank 10 yıl vadeye kadar %0.95 olan faiz oranlarını %0.97’ ye çıkarttı.

Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası 10 yıla dek tüm vadelerde %0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

Kuveyt Türk

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı ürünü için 10 yıl vadeye kadar %0.99 kar oranı oranı ile finansman sunuyor.

Garanti BBVA 

Garanti BBVA 10 yıl vadeye kadar kredi faizlerini %1.01’e çıkardıktan sonrasında tekrardan aylık %0.99’a indirdi. Banka 15 yıl vadeye kadar ise %1.17’ ye faiz ile kredi sunuyor.

İNG

İNG kampanyalı konut kredisi faizlerini %0.99’a tabela faiz oranlarını ise %1.01’e çıkardı.

TEB

TEB kampanyalı kredi faiz oranlarını %1.13’e çıkarırken tabela faiz oranlarında değişikliğe gitmeyerek %2.58’de sabit tuttu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.