Maliye Bakanlığı Kira Gelir Vergisini Yeniden Düzenleyecek!

Maliye Bakanı Ağbal, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, yatırım teşvik sistemi kapsamında gelir sağlayan gayrimenkuller için alınan vergilerde bir takım değişikliklere gidildiğini ifade etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konu ile alakalı olarak basın mensuplarına karşı bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu olan bu açıklamalarında bakan Naci Ağbal, ticaret ve sanayi odaları tarafından KDV iadelerine yönelik şikayetlerde bulunulduğunu ifade etti.

Açıklamalarında Kira Gelir Vergisi de dahil olmak üzere Gelir Vergisi Kanun Tasarısı’na yönelik yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini dile getiren Bakan Naci Ağbal, bahsi geçen bu çalışmaların gelir vergisi ile kurumlar vergisini bir çatı altında toplayacak bir perspektifte gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

En Kısa Sürece Meclis’e Taşınacak

Yaklaşık olarak 5 yıldır Gelir Vergisi tedrici olarak Bakanlık tarafından pek çok düzenleme gerçekleştirildiğini dile getiren Mali Bakanı Ağbal, gelir vergisi reformu hayata geçirilene kadar beklememesi gereken pek çok konu olduğunu, özellikle de KOBİ’lerin gelir vergisinde, gider indirimlerinde kolaylaştırılmasını sağlayan bazı hükümlerin koyulduğunu anlattı. Yatırım teşvik sistemi için de, gelir elde ettiren gayrimenkullerin vergilendirilmesine yönelik bazı değişikliklerin gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Ağbal, önümüzdeki 2 hafta içerisinde Katma Değerler Vergisi’nin (KDV) sunulmasının ardından en kısa süre içerisinde, Bakanlar Kurulu gündeminde olduğu takdirde, Gelir Vergisi Kanunu da gündeme getirmeyi ve hızlı bir şekilde Meclis’e taşımayı istedikleri açıkladı.

Öte yandan açıklamalarında, özellikle KOBİ’lerin vergilendirilmesine ilişkin istisna ve kolaylıkların sağlanacağını ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, gayrimenkul sermaye getirisi olanların vergilendirilmesi alanında, vergi tabanının genişletilmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalara karşın bazı kolaylıkların da sunulmuş olacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.