Maliye Bakanlığı Ev Alıp Satanları Uyardı!

Maliye Bakanlığı Ev Alıp Satanları Uyardı!

Ev alıp satanlar için Maliye Bakanlığından uyarı geldi.

Maliye Bakanlığı vatandaşları uyardı. Nakit ya da kredi farketmeden evlerin gerçek değerlerini bildirmelerini söyledi. Vatandaşlara müteahhit ve emlakçılardan fatura almamaları unutmamalarını söyledi.

Maliye Bakanlığından Uyarı!

Evler isterler nakit parayla alınmış olsun ister kredi ile alınmış olsun gerçek değerlerinin beyan edilmesi konusunda uyardı. 10 başlıklı uyarı metni hazırlayan bakanlık, ilk sırada tapu harcı ödemeleri yer almak üzere, bedel gösterirken düşükten gösterme, ekspertiz değeri gibi tüm konular için metin hazırladı.

Tapu Haçlarına Dikkat

Tapu Harçlarına dikkat çeken Bakanlık, harçların vergi değerinden az olmaması gerektiğini, bu nedenle de gayrimenkul değerinin gerçek değerinin olması gerektiğini söyledi.

Eğer tapu harçları eksik ödenirse hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ceza alınacağını bildiren Bakanlık, daha az vergi ödemesi yapmak için ev faturasının az olmamasına izin verilmemesini söyledi.

Faturanızı Almayı Unutmayın!

Müteahhitlerden, inşaat şirketlerinden ya da komisyonculardan ödenen değer karşılığında kesinlikle fatura alınmasını söyleye Bakanlık, tapu müdürlüklerinde yetkisi olmayan kişilere tarafından yapılan işlemler sebebi ile mağduriyetlerin meydana geldiğini, kayıtsız olarak aracılık hizmetlerinin vergi kayıplarına sebep olduğunu söyledi.

Fatura vermeyen emlakçı ve aracıları vergi dairelerine ya da vergi iletişim merkezlerine bildirilmesini söyleyen Bakanlık, eğer ev alma ya da ev satma işlemleri başka şehirden oluyorsa bile ikamet edilen ilin tapu müdürlüğünden de o işlemlerin yapılabileceğini söyledi.

Bakanlık vatandaşlara, e-devlet üzerinden cep telefon numaralarını kaydetmelerini, kendi üzerlerinde olan gayrimenkullere ait tüm işlemlerde anında bilgilendirildiklerini söyledi.

Bunların yanı sıra yurtdışında da tapu işlemlerinin yapılabilineceğini söyleyen Bakanlık, gayrimenkul alım ve satım işlemleri üzerinden 5 sene  geçtikten sonra tekrar satışa çıkıyorsa değer artışı yaşandığından ötürü vergi ödemesi yapılması gerektiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.