Kuzey Marmara Otoyolu’nda Önemli Gelişme! 3 Planı Askı Sürecinde!

Marmara Bölgesi’nin ulaşımı açısından büyük önem taşıyan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 plan askıya alındı.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi sayesinde Yavus Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yolları ile beraber Avrupa Yakası’ndaki ulaşımı kolaylaştıracak, İstanbul’un E – 5 ile TEM ve bunun ile beraber 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki trafiğe nefes aldıracak, üstelik çalışmaları aralıksız olarak devam eden İstanbul 3. Havalimanı için yolcu ulaşımına hız kazandıracak. Söz konusu olan projenin Anadolu Yakası’na sağlayacağı faydaları ise; Kurtköy – Liman Bağlantı Yolu Kavşağı ile trafik sıkışıklığı yaşanan Sabiha Gökçen Havalimanı ve Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımı kolaylaştıracak. Öte yandan Osmangazi Köprüsü aracılığı ile Bursa’ya olan ulaşımı kısaltıp İzmit – Akyazı yolları sayesinde de Anadolu ve Karadeniz’e ulaşımı kolaylaştıracak.

Toplam Uzunluğu 424 Kilometre Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, totalde 424 kilometre uzunluğunda hayata geçirilecek olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde, 3 adet imar planı askıya alındı. Dün itibari ile askıya alınıp 13 Şubat 2018 günü askı süreci dolacak olan imar planları ise, 26 Eylül 2017 tarihi tasdikli Çekmeköy sınırları içerisinde yer alan Hüseyinli Mahallesi, Sırapınar Köyü ve Taşdelen Mahallesi’ndeki 1/5000 ölçekli imar planları oldu.

Projenin Hayata Geçirilmesiyle Pek Çok Gelişme Yaşanacak

Hayata geçirilmesi ile pek çok gelişme yaşanması beklenen söz konusu bu proje ile Doğu-Batı güzergahındaki ana ulaşım yollarının çevresi gelişme göstererek büyüyen, kentleşen ve sanayileşen alanların trafikleri şehirlerarası ve uluslar arası olmak üzere ayrıştırılarak daha kaliteli bir hale getirilecek. Yaklaşık olarak 2,5-3 saat kadar süren İstanbul-Bursa arası 1 saate, 8-10 saat süren İzmir ise 3,5-4 saate, Eskişehir ise 2,5-3 saate kadar düşürülmüş olacak. Ayrıca çoğalan yakıt tüketimi, araç bakım ve onarımı masrafları gibi ekonomik harcamalar, trafik yoğunluğundan ötürü oluşan hava ve gürültü kirliliği de bir hayli azalmış olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.