Kuzey Marmara Otoyolu’nda İki Güzergah Sene Sonunda Açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde yürütülen çalışmalar ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Yazılı olarak gerçekleştirilen bu açıklamalarda projenin Kınalı – Odayeri bölümü ve Çatalca – Subaşı Devlet Yolu’nun 2018 yılı sonu itibari ile tamamlanmış olacağı ifade edildi.

Projenin Hayata Geçirilmesiyle Trafik Rahatlayacak

 TEM Otoyolu Çatalca Ayrımı ve Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri Kavşağı arasında inşaat çalışmaları devam ederken, söz konusu çalışmalar havadan izlendi. Yaklaşık olarak 45 kilometre civarında bir uzunluğa sahip olan projenin hayata geçirilmesi ile beraber İstanbul’un trafiğinin rahatlaması planlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’ndeki çalışmalar ile ilgili olarak bir takım yazılı açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarında KGM, projenin Kınalı-Odayeri Bölümü ile Çatalca-Subaşı Devlet Yolu’nun 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacağını ifade etti.

İki Güzergahın Yıl Sonunda Açılması İçin Çalışmalar Sürdürülüyor

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yazılı olarak yapılan bu açıklamada ayrıca, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin söz konusu olan iki bölümünde inşaat çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanmak üzere aralıksız bir şekilde devam ettiği ifade edildi. TEM Otoyolu ile Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri Kavşağı arasındaki çalışmaları devam eden bölgenin 45 kilometrelik uzunluğa sahip olup, bahsi geçen otoyol ile bölünmüş olan yol standartlarındaki devlet yolunun inşaat çalışmalarının bitirilmesi ile beraber ağır taşıt trafiğinin bu yolları kullanmasına imkan tanınacağı belirtildi. Ayrıca TEM Otoyolu Mahmutbey kısmında meydana gelen yoğun trafiğin de bu sayede rahatlatılacağı yapılan bu açıklamalara ilave edildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.