Kuzey Marmara Otoyolu’nda Çalışmalar Aralıksız Sürüyor!

İstanbul ile Sakarya Akyazı arasında ulaşım sağlayacak olan ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü arasında bağlantı kuracak olan Kuzey Marmara Otoyolu’nda çalışmalar gece – gündüz devam ediyor.

Proje uzunluğu 480 kilometre olan Kuzey Marmara Otoyolu’nda çalışmalarda son alamaya geliniyor. Proje dahilinde İstanbul Avrupa Yakası’nda 270 kilometrelik yeni bir karayolu yapılırken, Anadolu Yakası’nda ise 258 kilometre uzunluğunda yeni karayolu yapılıyor.

2019 Yılının Sonunda Açılışı Gerçekleştirilecek

Silivri – Yavuz Sultan Selim Köprüsü – Pendik istikametinin hizmet vermeye başlamasının akabinde, Pendik – Osmangazi Köprüsü istikametinin ise bu yılın sonuna doğru hizmet vermeye başlaması planlanıyor. Sakarya Akyazı’da son bulacak olan otoyolunun ise gelecek yılın sonu itibari ile hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında 14 adedi Avrupa Yakası, 29 adedi Anadolu Yakası’nda olmak üzere totalde 48 adet kavşak inşa ediliyor. Ayrıca otoyolu boyunca totalde 8 adet tünel, 24 adet viyadük, 62 adet köprü, 47 adet üst geçit, 78 adet alt geçit ve 200 adet menfeze yer veriliyor.

Toplamda 4 adet şeridi ile dünya üzerindeki en geniş tünellere sahip olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun 151 kilometrelik bölümü Kocaeli’de inşa ediliyor. Kocaeli içerisinde inşa edilen bu bölümde ayrıca çeşitli büyüklüklerde 5 tünel de yapılıyor.

Projenin Hayata Geçmesi İle Beraber Trafik Rahatlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, projenin inşaat şantiyesine ziyarette bulunarak, Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Halil İbrahim Akgündüz’den bilgi edindi. Edinmiş olduğu bu bilgiler doğrultusunda bazı açıklamalarda bulunan Karaosmanoğlu, daha çok bayram giriş ve çıkışlarında İstanbul Kocaeli’ye kadar olan karayolunda trafik adına büyük problemler yaşadıklarını, hem E – 5, hem de D – 100 karayolunda trafiğin en üst seviyeye ulaştığını anlattı. Bu problemin ortadan kaldırılabilmesi adına Kuzey Marmara Otoyolu’nun en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerektiğini aktaran Karaosmanoğlu, 2019 yılının sonunda projenin hizmet vermeye başlayacağını ve Kocaeli’nin de bir nefes alacağını aktardı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.