Kuveyt Türk, Takipteki Kredi Oranı Düştü!

Kuveyt Türk Katılım Bankası, yeni yılın ilk döneminde karını artırdı. Takipteki kredi oranı sonucunda göre ise sektör ortalamasının altında kalarak başarılı bir performans gösterdi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın 2018 1. Çeyrek dönem karı açıklandı. Açıklanan verilere göre bankanın karı yüzde 33,4 yükseldi.

Kuveyt Türk’ün Karı Arttı!

2018’in finansal sonuçlarını açıklayan Kuveyt Türk Katılım Bankası, bu yılın ilk çeyrek döneminde karını artırdığını açıkladı. Geçen senenin 1. Çeyrek dönemi ile kıyaslama yapıldığı zaman yüzde 33,4 artan kar 203 milyon Türk Lirasına ulaştı. Bankanın yine aynı dönemde topladığı fon büyüklüğü ise yıl sonuna kıyasla yüzde 7,6 yükseldi. Bu yükselişle toplam fon büyüklüğü 42,9 milyar Türk Lirasına ulaştı. Kullandırılan fon ise yüzde 11,8 oranındaki yükselişle 42,4 milyar Türk Lirasına ulaştı. Bankanın toplam aktifleri ve öz varlıkları incelendiği zaman sırası ile 60,7 milyar Türk Lirası ile 4,8 milyar Türk Lirası olarak açıklandı.

“Başarılı Yıl Sonrası Başarılı Yeni Yıl”

Açıklanan finansal sonuçlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, geçen senenin başarılı geçtiğini, yeni yıla da aynı başarılı ivmeyle giriş yaptıklarını, bu yılın 1. Çeyrek döneminde hedeflerini yakaladıklarını ifade etti.

Yeni yılın 1. Çeyrek dönemi itibariyle takipteki kredi oranlarının bankacılık sektörü ortalamasına göre altında olduğunu söyleyen Uyan, bu oranında yüzde 1,77 olduğunu, bunun ise sağlam ve disiplinli bir büyüme performansı göstergesi olduğunu, hem Türk Ekonomisine hem de reel sektöre olan desteği devam ettirmiş için uygun şartlarda olan finansmanı sunmaya devam ettiklerini söyledi. Ocak, Şubat ve Mart aylarında 1 milyar 250 milyon Türk Lirası tutarında sukuk ihracı yaptıklarını söyleyen Uyan, müşterilerine sundukları hizmetleri ihtiyaç ve talep kapsamında çeşitlendirmeye devam ettiklerini, geçen sene yakaladıkları başarılı performansı bu sene de yakalamak için çalışacaklarını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.