Kur Yüzünden Sözleşmeler İptal Olmaya Başladı!

Okullu Gıda, Global Yatırım Holding ile yaptığı gayrimenkul yatırım sözleşmesinden çekildi. Sözleşmeden çekilme sebebi olarak ise döviz kurlarında yaşanan büyük artış işaret edildi. Global Yatırım Holding ise yapılan bu çekilme için SPK’ya şikayette bulunacağını belirtti.

Global Yatırım Holding ile Okullu gıda arasında gayrimenkul yatırımlar için imzalanan hisse satış sözleşmesinden döviz kurlarında yaşanan beklenmedik yükselme ve ön görülemeyen ekonomik gelişmeler sebebiyle iptal kararı alındı. Gayrimenkul Yatırım Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan yazılı açıklamada, alıcı olan Okullu Gıda’nın Global Yatırım Holding’e yapılan bildirmede, sözleşmenin imza tarihi itibariyle günümüze kadar geçen süreçte yüzde 11,4 düzeyinde döviz kurlarının yükselmesi ve kısa vadede oluşan ön görülemeyen ekonomik gelişmeler yüzünden devam edilemeyeceği yönünde bilgilendirmeyi şirkete yaptıkları ifade edildi.

SPK’Ya İhbar Yapılacak

Global Yatırım Holding’in açıklamasında Okullu Gıda’nın sözleşmeden haksız bir şekilde geri dönmesi sebebiyle ortaya çıkan ve çıkması muhtemel olan zararlar sebebiyle alıcılara talep ve dava hakları saklı tutulduğu ifade edilirken, aynı zamanda sözleşmelerin imza tarihinden fesh edilme tarihine kadar geçen süreçte Global Yatırım Holding A.Ş. ve Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerinde bir işlem yapılmış olma ihtimali için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) ihbar ve şikayette bulunulacağı ifade edildi.

İmzalanana ve fesh edilen sözleşmeye konu olan şirketlerin toplam değeri 298,03 milyon Türk Lirası olarak belirlenmekle birlikte ilk satın alma bedeli olarak da 79 milyon Türk Lirası ve 23 milyon Dolar olarak kararlaştırma yapılmıştı. Belirlenen bu bedel, kapanış gününden şirketin net borç durumu ve döviz kuruna göre fiyat ayarlaması yapılarak hazırlanıp, kesinleştirilecekti. Bu tutarın 10,3 milyon Dolar’a tekabül eden ve kapanış düzeltmeleri tutarındaki kısmın da hisse devri tamamlanması ile birlikte peşin olarak ödeneceği belirtilmişti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.