Krediyle Alınan Ev Nasıl Satılır? İpotek Nasıl Kaldırılır?

Aslında bu konu başlığının ne kadar net bir cevabı olduğu düşünülse de aslında alıcı tarafından biraz şüpheli yaklaşmak gayet doğaldır. Eğer daha önce kredi ile aldığınız evi ipotek ettirip borcunuzu ödedikten sonra kaldırttıysanız, önünüzde ki bir engel kalkmış durumda diyebiliriz. Peki, İpotek Tesisi Nedir? Şimdi bu sorunun tanımını sizlerle paylaşalım.

İpotek Tesisi Nedir? Nasıl Kaldırılır?

Kredi vasıtasıyla almış olduğunuz evi bankaya ipotek olarak göstermeniz gerekmektedir. Yani satın almış olduğunuz ev aslında teminat yerine geçip borcunuz ödenene kadar bankanın malı olarak görülmektedir. Banak ödeme yapmadığınız takdirde evinizi satışa çıkarabilir. Eğer İpotek Nasıl Kaldırılır sorusuna kesin bir yanıt arıyorsanız, bunun tek cevabı borcunuzu tamamen ödemeniz gerektiğidir. Bankanız size krediyi verebilmesi için alacağınız evin sahibi ve sizin gerekli evrakları doldurmanız gerekmektedir. Öncelikle ev sahibi ipotek edilecek evin tapusunu getirip alıcıya teslim etmesi, alıcının ise İpotek Tesisi Belgesini doldurması ve krediyi çekmesi gerekiyor. Daha sonra ise alıcı ve ev sahibi arasında alışveriş yapılıyor.

Kredi Süresi Bitmeden Ev Satılabilir Mi?

Eğer kredi çekerek ev sahibi olduysanız, ancak ödeme konusunda problem yaşıyorsanız, krediniz bitmeden almış olduğunuz evi satabilirsiniz. Bunun aslında iki elin on parmağını geçmeyecek Prosedürleri var diyebiliriz. Evinize gelecek olan Eksperin bu evin daha önce hangi bankadan alındığı ile ilgili not alması, banka tarafından borcun tamamen ödenmesi durumunda kaldıracağı ipotek, Tapu satışı belgeleri ve diğer gerekli evrakların hazırlanması gibi ufak işler kalıyor. Sitemiz üzerinden bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi bulacağınızı sakın unutmayın. Bir sonra ki yazımızda iyi okumalar dileriz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.