Kredi Sorgulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

Krediler, alınması planlanan ürün, mal veya hizmetlerin finansmanında kullanılan ürünlerdir. Kredi, başvurulan kuruluş, ödeme koşulları, ödeme planı ve başvurulan miktarlara göre ödeme değişiklikler gösterirken bunun yanı sıra alınan hizmet veya ürün için de kategorilere ayrılmış çeşitleri bulunmaktadır. Konut kredileri, ihtiyaç kredileri, taşıt kredileri ve İş yeri kredileri gibi seçenekleri bulunan bu finansman aracını sağlayabilmek için de bazı gereksinimlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Kredi Başvurusu ve Başvuru Süreci

Yapılacak olan kredi başvurusu, öncelikle başvuru yapılacak olan kurumun istediği belge ve evrakların yerine getirilmesi sonucunda olur. Ardından kullanılmak istenen miktar hakkında talepte bulunularak kredi sağlayıcı kurumun bu miktarı ve ödeme planını onaylaması beklenir. Kredi onay süreci bazı durumlarda oldukça kısa bir süre zarfında gerçekleşirken bazı durumlarda ise uzun bir zaman alabilir. Kredi başvurusu yapan kişi ve kurumların bu başvuruları ve kredi onayını sorgulaması için kredi sağlayıcılar tarafından sorgulama ekranları bulunmaktadır. Başvuru yapan kişi ya da kurum bilgileri bu alanlara girilerek kredi başvuru takibi yapmak mümkündür.

Kredi Kullanma Onayı

Başvuruların onaylanmasının ardından kredi kullanıma açılır. Bu işlemlerin ardından kredinin kullanımının önünde bulunan son engel olan onay işlemlerini gerçekleştirmek gerekir. Bunun için de kredi için hazırlanan onay sözleşmesini imzalamak ve krediyi nakit mi yoksa hesaba aktarım şeklinde mi kullanmak istenildiğinin belirtilmesi gerekir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından da kredi hesaba geçer veya nakit olarak kullanıma hazır hale gelir

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.