Kredi Çekerken Hangi Belgeler Gerekir?

Kişiler ihtiyaçları doğrultusunda bankaya kredi başvurusunda bulunmaktadırlar. Bu başvurulan krediler için başvurusu sırasında bazı evraklara ihtiyaç duyulmaktadır. Krediler için istenilen belgeler kişinin durumuna göre ve kredinin cinsine göre farklılık göstermektedir.

Kişinin Çalışma Durumuna Göre İstenilen Belgeler Nelerdir?

Kişinin çalışma durumuna göre istenilen belgeler dört ayrı şekilde farklılık göstermektedir.

  • Ücretli Çalışanlar İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Kişinin kendisine ait nüfus cüzdanı fotokopisi, çalıştığı yerden son aya ait maaş bordrosu fotokopisi veya çalışılan şirketten alınan aylık gelir yazısı, başvuru sırasında verilmekte olan adresin teyidi için de ikametgâh kâğıdı ya da elektrik-su-doğalgaz faturalarından herhangi birisine ihtiyaç duyulmaktadır.

  • Serbest Çalışanlar İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Kişiye ait olan nüfus cüzdanı fotokopisi, vergi levhasının bir fotokopisi, noter tasdikli imza beyannamesinin aslı, gelir belgesi, başvuru adresinin teyidi için ikametgâh kâğıdı ya da elektrik-su-doğalgaz faturalarından herhangi birisi istenilmektedir. Bu belgelerden en önemlisi gelir belgesi olmaktadır.

Kredinin Cinsine Göre İstenilen Belgeler Nelerdir?

Kredinin cinsine göre istenilen belgelerde birkaç başlık altında toplanmaktadır.

  • Eğitim Kredisi İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Eğitim kurumundan alınması gereken bir faturanın aslı, kişiye ait olan öğrenci belgesi ya da kayıt belgesine ihtiyaç duyulmaktadır.

  • Taşıt Kredisi İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Taşı kredisinde sıfır alınan araçlar için aracın performans faturası, ikinci el araçlar için de aracın satışını yapmakta olan kişiye ait olan son Motorlu Araç Tescil ve Trafik belgesinin aslına ihtiyaç duyulmaktadır.

[irp posts=”720″ name=”Konut Kredisi Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gerekir?”]

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.