Kredi Borcundan Kurtulmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bireyler her türlü ihtiyacını karşılamak adına (ev, araba, eğitim, giyim, alışveriş) kredi kartı ya da kredi başvurusu gerçekleştirerek kredi borcuna düşmektedir. Borç batağına düşen söz konusu bu vatandaşlar, ayrıca kredi borcundan kurtulmanın yollarını aramaktadır.

Kredi Borcundan Nasıl Kurtulunur?

Hayata geçirilen en son yasa ile beraber kredi borcu olan vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlanarak 72 aya varan vade imkanı tanınmıştır. Böylelikle kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşlar borçlarını yeniden yapılandırabilme olanağına erişmiştir. Kredi borcundan kurtulmak isteyen pek çok vatandaş, söz konusu bu kanından yararlanabilmek için aranan tüm şartları yerine getirmiştir. Ülke geneline bakıldığında kredi ve kredi kartı borcu olan bireylerin toplam borcu yaklaşık olarak 300 milyar TL civarındadır. Bireyin borcundan kurtulabilmesi için belli bir süre dişini sıkması ve ödemelerini bir düzene sokarak borçlarını bitirmesi gerekmektedir.

Kredi Borcundan Kurtulmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kredi borcundan kurtulmak isteyen bireyler için pek çok yol ve yöntem mevcuttur. Yalnızca kredi borcundan değil, her türlü borçtan kurtulmanın ilk adımı gereksiz ve fazla harcamaların önüne geçmektir. Örneğin; borç bitinceye dek mevsim kıyafetlerini sezon sonunda alınmalı, dışarıda yenilen yemeklerin önüne geçilerek evde yeme adeti edinilmelidir.

Kredi borcundan kurtulmanın bir diğer yolu ise dağınık bir şekilde piyasaya olan borcu tek bir bankada toplamaktır. Borç transferi adı ile bilinen bu yöntem sayesinde her borcun ödeme tarihini aynı güne denk getirerek bankanın müşterisi için sağlayacağı olanaklardan faydalanmak mümkündür.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer yol ise, kredi borcunun ödeme gününü geciktirmemek ve yapılandırma vadesini en doğru şekilde tercih etmektir. Kredi, faiz ile alınan bir para olmasından ötürü günü geçen her borç için kat kat faiz uygulanmaktadır. Ayrıca yasa ile beraber her ne kadar borç yapılandırmaya 72 ay vade imanı getirilmiş olsa da, vadenin uzunluğu kadar vade farkı da işlenmektedir. Kredi borcu bulunan bir birey söz konusu bu durumlara dikkat ettiği takdirde borcundan kurtulacaktır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.