Kredi Başvurusunda Esnafların Kredi Notuna Bakılır Mı?

Esnafların, nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına en çok müracaat ettikleri kuruluşlardan biri olan bankalar, çeşitli değerlendirmelerin ardından esnaflar için kredi imkanı sağlamaktadır. Esnaflar işlerini büyütmek, yeni çalışmalar gerçekleştirmek, geniş pazarlara açılmak ve borçlarını ödemek için nakit paraya ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle kredi başvurusunda bulunan esnaflar için düşük faizli, uygun ödemeli imkanlar sağlanmaktadır. Söz konusu bu imkanlar yararlanmak isteyen esnaflar kredi başvurusunda bulunduğunda, bankalar bu esnafların kredi notu ve siciline bakmaktadır.

Kredi Başvurusunda Esnafların Kredi Notuna Bakılır Mı? 

Bankalar esnaflara kredi kullandırmadan önce, esnafın ödemelerini güvence altına alabilmek adına kredi notuna bakmaktadır.  Bir banka ya da finans kuruluşu üzerinden daha önce çekilen krediler, gerçekleştirilmiş olan ödemeler, kredi kartı borçları ve bunun gibi pek çok işlemin kayıt altına alınması ile beraber esnafın kredi notu ortaya çıkmaktadır. Esnafın pek çok bankaya olan borcu, borçların geç ödenmesi ya da ödenmemesi,  devamlı gerçekleştirilen kredi başvurusu ve kullanılan krediler ve bunun gibi çeşitli durumlar, kredi notunu olumsuz yönde etkilemektedir. Bankalar ile ilişkilerin kötüye gitmesini sağlayacak olan her hareket kredi notunu düşürürken, kredi notu düşük olan esnaflara ise kredi olanağı sağlanmamaktadır.

Esnaflar Kredi Notunu Nasıl Öğrenebilir?

Esnaf kredisine başvuruda bulunacak olan bir esnaf, Kredi Kayıt Bürosu’na bir miktar ödeme gerçekleştirerek kredi notunu öğrenebilme imkanına erişebilmektedir. Pek çok esnaf kredi notunu yalnızca kredi başvurusu esnasında öğrenebileceğini düşünürken, bunun aksine kredi notunu öğrenebilmenin pek çok yolu mevcuttur. KKB dışında kredi notu SMS yolu ile öğrenilebileceği gibi Findeks üzerinden de öğrenilebilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.