Kredi Başvurusu Yapmak İçin Kaç Ay Sigortalı Çalışmak Gerekir?

Daha önceki yıllarda Türkiye’de sigortası olmadan çalışan işçi sayısı neredeyse 9 milyon civarında idi. Söz konusu bu 9 milyon kişinin arasından kaçının sigortalı bir işe girip çalıştığı hakkında bilgi sahibi olunmasa da, kredi başvurusu yapmak için pek çok vatandaşın sigortalı işe girmek için uğraş verdiği bilinmektedir.

Günümüzde pek çok vatandaş borcunu kapatmak, ev sahibi olabilmek,  araç alabilmek, ihtiyaçlarını karşılayabilmek gibi çeşitli nedenlerden dolayı kredi başvurusunda bulunmaktadır. Söz konusu bu krediler arasında en zor kullandırılan kredi ürünü ise kuşkusuz konut kredisidir. Ancak ihtiyaç kredisi bazen bazı zamanlarda sigortasız çalışanlara ya da birkaç ay sigortası bulunanlara dahi kullandırılabilmektedir.

İki Ay Sigortası olan Kredi Başvurusu Yapabilir Mi?

İşe yeni giren çoğu vatandaş kredi başvurusunun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağını merak etmektedir. İşe yeni başlamış ve yalnızca iki aylık sigortası bulunan vatandaşların kredi başvuruları ne yazık ki çoğu zaman olumsuz sonuçlandırılmaktadır. Özellikle başvurulan kredi türü, en kolay kullandırılan kredilerden biri olan ihtiyaç kredisi dahi olsa, yalnızca iki aydır sigortalı çalışan bir birey için kullandırılmamaktadır. Fakat ipotek gösterebileceği oldukça kuvvetli bir mal varlığı bulunması ya da yine oldukça kuvvetli bir kefil göstermesi gibi durumlarda söz konusu durum değişiklik gösterebilmektedir.

Kredi Başvurusu Yapmak İçin Kaç Ay Sigortalı Çalışmak Gerekir?

Kredi başvurusunda bulunacak olan bireyin kredi notu yüksek olduğu, bankacılık profilinin Merkez Bankası tarafından temiz görüntülenmesi durumunda, kredi çekmek için aranan sigorta süresi 6 ay kadardır. Sigortalı bir işte 6 aydır çalışan bir birey, kredi başvurusu yapabilmekte ve olumlu sonuçlar alabilmektedir. Fakat çoğu zaman bankalardan kredi kullanmak için bireyin sigorta durumundan ziyade kredi notu gibi durumlarına bakılmaktadır.

Bunun ile beraber ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunacak olan bireyin 3 ile 6 ay arasında sigortalı olmasına, taşıt kredisi için 6-12 ay sigortalı olmasına ve konut kredisi için ise 12 ay ve fazlasında sigortalı olmansa bakılmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.