Konutlarda 13 Yılda Geri Dönüşüm Sağlayan İlçeler

Konutlarda 13 Yılda Geri Dönüşüm Sağlayan İlçeler
Konutlarda 13 Yılda Geri Dönüşüm Sağlayan İlçeler

Konutlarda kira gelirleri üzerinden kazanç sağlamak mümkün. Kiranın kaç senede geri dönüş sağladığı konusu her zaman merak uyandıran bir durum olmuştur. Son yılların kira geri dönüşü noktasında en çok kazandıran il olarak zirve de Edirne rol alıyor. Edirne 16 yıllık geri dönüş süresi ile zirvede. İstanbul’ da ise konut fiyatlarının fazla artmasından kaynaklı olarak ortalama 20 yıl içerisinde geri dönüş alınabiliyor. İlçelerdeki duruma bakıldığında üç ilçe adından oldukça söz ettiriyor.

Bu ilçelerde geri dönüşüm hızı tam olarak 1 yıla kadar düşebiliyor. Bazı ilçelerde ise tamamen farklı bir durum söz konusu 30 yıla kadar da uzayabiliyor. Başkent Ankara’ da ise konut yatırımları üzerinden geri dönüşüm süresi 25 yıla kadar sürebiliyor. Bu listeye göre diğer iller incelendiğinde sırası ile Muğla 18 yılda, Mersin, Hatay ve Aydın 19 yılda, Tekirdağ, İzmir ve Bursa 20 yılda, Yalova 21 yılda ve Gaziantep ise 22 yılda konut yatırımcılarına geri dönüş sağlıyor.

İşte İstanbul’da En Çok Kazandıran 3 İlçe

Mega kent İstanbul’un ilçelerinde geri dönüşüm oranları şu şekilde; geri dönüşüm süresi 20 yılın altında yer alan 3 ilçe yatırımcısına güzel geri dönüşler sağladı. Bu ilçeler sırası ile Beyoğlu, Küçükçekmece ve Esenyurt ortalama 13,14 yıl içerisinde geri dönüş sağlayan bu ilçeler yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.