Konut Sektöründe Seferberlik Başlatıldı!

Geçtiğimiz yılı hükümet tarafından uygulanan teşvik programları sayesinde 1.4 milyon civarında gerçekleştirilen rekor konut satışı ile tamamlayan emlak sektörü, rekorunu tazelemek adına gözü kentsel dönüşüm, yabancı yatırımcılara satış oranlarının yükseltilmesi ve sertifikalara çevirdi.

Emlak sektörü, 2018 yılına “Ucuz Konut Seferberliği” ile giriş yaptı. Bazı basın mensupları tarafından konu ile alakalı olarak yapılan haberlere göre, dar ve orta gelirli aileler için konut inşa eden gayrimenkul şirketleri, ucuz konut adına az faizli ödeme seçenekleri düzenlemeye çalışıyor.

2018’in Rekoru İçin Gündeme Odaklanıldı

Geçtiğimiz yılı, hükümet tarafından sağlanan teşvik programları sayesinde 1,4 milyon civarındaki büyük oranda satış ile tamamlayan söz konusu sektör, 2018 yılını da aynı şekilde tamamlayabilmek adına gündemde yer alana konulara odaklandı.

Bahsi geçen bu konuların en öncelikli olanları kentsel dönüşüm, daha çok dar ve orta gelirlinin konut sahibi olması, gayrimenkul sertifikası, yabancı yatırımcılara gerçekleştirilen satış oranlarının yükseltilmesi ve düşük faiz imkanları sağlamak adına finansman modellerinde alternatiflerin sunulmasıdır.

Faizin Yüzde 1’in Altına Düşürülmesi Talep Ediliyor

Bu yıl sektör için dar ve orta gelir grubu, adeta bir kilit noktası haline gelmeye başladı. Arsa maliyetleri gibi nedenlerden ötürü yükselişe geçen konut fiyatları, söz konusu olan bu gelir grubunun ulaşamayacağı seviyelerde seyrediyor. Bu nedenle de gayrimenkul sektörü temsilcileri bu gelir gruplarının konuta ulaşımını sağlayabilmek adına yüzde 1’i geçmeyen faiz oranlarını istiyor.

Ucuz Konut Seferberliği Sürdürülüyor

Ayrıca faiz oranlarını indirgeyecek, gayrimenkul sertifikası tarzında yeni finansman alternatifleri ile dar ve orta gelirlileri ev sahibi yapabilmenin yöntemlerini bulmaya çalışan sektör temsilcileri, bankaların konut kredisinde göstermiş oldukları sıkı tutumu değiştirip faiz oranlarını düşürmesi halinde, bu yıl satışta 1.5 milyon civarına ulaşmayı hedefliyor. Söz konusu olan bu hedeflere erişebilmek adına da başlatmış olduğu ucuz konut seferberliğine aralıksız olarak devam ediyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.