Konut Kredisinde Faizler Hızla Yüzde 1’in Altına İniyor!

Konut Kredisinde Faizler Hızla Yüzde 1’in Altına İniyor!

Konut Kredisinde Faizler Hızla Yüzde 1’in Altına İniyor

Özel bankaların faiz faiz indirim atağı sonrasında kampanyası konut kredisi faiz oranlarını %1’in altına indirilen banka sayısı altıya terfi etti. İndirimlerin ilerleyen günlerde artması umut ediliyor.

Özel bankaların konut kredisi faiz indirimleri hafta başı itibariyle hızlandı. Son üç günde sekiz banka konut kredisi faizlerinde indirim uyguladı. Hafta başından itibaren Akbank, Kuveyt Türk Bankası, Türkiye Finans Bankası, Garanti BBVA, İNG, Şekerbank, Yapı Kredi Bankası ve ICBC konut kredisi faiz indirimi gerçekleştiren bankalar oldu.

Faiz indirimleri sonrasında en uygun konut kredisi oranları da değişti. Ağustos başından itibaren %0.99 oranı ile en düşük konut kredisi faizini sunan Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın oranları değişmezken özel bankalar söz mevzusu oranın altına indi.

Kuveyt Türk Bankası gerçekleştirdiği indirim sonrasında kampanyalı konut finansmanı kar oranı oranlarını %0.95’e kadar düşürdü. Türkiye Finans Bankası da kampanyalı konut finansmanı için %0.99 faiz oranı sunuyor. İNG’den meydana getirilen açıklamaya gore de banka konut kampanyalı kredisi faizlerini psikolojik seviyenin  altına düşürerek %0.99 olarak uygulamaya başladı.

Konut Kredisi  Hesaplama

KrediPazari com’un araştırmalarına gore bankalar arasındaki en uygun konut kredisi faiz oranı üstünden 300.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin toplam geri ödemesi 10 yıl vadede 504.000 TL’ ye karşılık geliyor. Kredinin aylık taksit miktarları ise 4.200 TL’ ye denk geliyor.

Konut kredisi faizlerindeki indirimlerin devam etmesi umut ediliyor. Merkez Bankası’nın son üç politika toplantısında toplamda 1000 puana ulaşan repo faiz indirimleri sonrasında kamu bankalarında süregelen indirimler özel bankalara da yansıdı. Kredi faiz oranları tüm bankalarda sert şekilde düşüş gösterdi.

Piyasalarda Merkez Bankası’ndan faiz indirimlerinin devamı umut ediliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş “enflasyonda oldukca acıklı bir düşüş gözlemledik, gelecek yıl tek haneyi hedefliyoruz bu gerçekleşebilir. Ben Merkez Bankası’ndan 900 baz puan faiz indirimi beklediğini söylemiştim, hepimiz garip karşılamıştı, fakat toplam 1000 baz puan indirim oldu, şimdi bunun 1150’lere kadar yolu var. İlk görüşmede beklentim 150 baz puan indirim olması yönünde’’ ifadelerinde bulunmuş oldu.

Geçtiğimiz hafta ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kamu bankaları ve TOKİ ile ortak 20 yıla varan vade ve şu ana kadar görülmüş en düşük konut kredisi faiz oranları ile kredi kullandırılacağını açıklayarak detayların bu ay içinde açıklanacağını bildirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.