Konut Kredisi Faizlerinde Büyük Oranda Yükseliş Yaşandı!

Mayıs ayı içerisinde başlatılan konut kredisi faiz oranları indirim kampanyasının geçtiğimiz günlerde son bulmasının akabinde, faiz oranlarında 3 defa güncellemeye gidildi. Bankalar konut kredisi faiz oranlarını yeniden yüzde 1’in üzerine çekerken, faizlerde gülen artışlar halen daha yukarı yönlü seyretmeye devam ediyor. En güncel faiz oranlarına bakıldığında en az konut kredisi faiz oranı yüzde 1,25 iken, en fazla faiz oranı ise yüzde 2,09 oldu.

Oranlar Bir Haftada 3 Defa Güncellendi

Bankalar tarafından başlatılan konut kredisi faiz oranı indirim kampanyası, geçtiğimiz günlerde son buldu. Kampanya süresince yüzde 0,98 olan konut kredisi faiz oranları yeniden yüzde 1’in üzerine çekilmeye başlandı. Temmuz 2018 döneminin başından itibaren bu güne dek 3 defa güncellenen faiz oranları, yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor.

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Garanti Bankası 5 ve 10 sene vadeli olan konut kredisi için faiz oranını yüzde 1,55 iken, son güncelleme ile yüzde 1,62’ye yükseltti. Öte yandan HSBC 5 ve 10 sene vadeli olan konut kredisi faiz oranının yüzde 2 olduğunu açıklarken, Şekerbank ise 5 yıl vadeli kredilerinde yüzde 2,02, 10 yıl vadeli kredilerinde ise yüzde 2,09 faiz uyguladığını duyurdu.

En Uygun Faiz Oranı Ziraat Bankası’nın

Yapılan güncellemelerin akabinde yüzde 1’in az olan konut kredisi faiz oranı bulunmazken, kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, en az yüzde 1,25 oranındaki faizler ile bankalardan kredi çekebiliyor. En uygun konut kredisi faiz oranı yüzde 1,25 ile Ziraat Bankası tarafından uygulanırken, yüzde 1,27 ile bir diğer uygun faizle kredi kullandıran banka ise Halkbank ve Türkiye İş Bankası oluyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.