Konut Kredisi Faizleri O Bankalarda Yüzde 1’den Düşecek!

DCIM103MEDIA

Dün katılmış olduğu programda bir takım açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, konut sektörüne hareket katmak için banalar tarafından yeni bir kampanya düzenleneceğini duyurmuştu. Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, söz konusu bu kampanya dahilinde 5 banka tarafından konut kredisi faiz oranları yüzde 0,99’a indirgenecek.

Müjde Başbakan Yıldırım’dan

Konut sektöründe gerçekleştirilen tapu harcı indirimi ve imar affının akabinde devlet tarafından konut kredisi faiz oranlarını geriletmek adına yeni bir adım atıldı. Söz konusu bu müjdeyi vatandaşlara Başbakan Binali Yıldırım verdi.

Söz konusu bu açıklamalarında bankaların mevcut bulunan konut stokunu eritmek adına yeni bir kampanya düzenleyeceğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, bahsi geçen bu kampanyanın Ziraat Bankası önderliğinde diğer bankalar ile beraber gerçekleştirileceğini, böylelikle konut sektörünün çarklarının tekrardan dönmesini sağlayacaklarını anlattı.

5 Banka En Az 3 Aylık Süre İçin Kampanyayı Başlatacak

Konu ile alakalı olarak basında yer alan haberlere göre, ilk etapta Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan meydana gelen üç kamu bankasının yanında, içlerinde Ziraat Katılım ile Vakıf Katılım’ın yer aldığı iki kamu bankası, minimum 3 aylık süre için söz konusu kampanyayı hayata geçirecek.

Öncülüğünü Türkiye’nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası’nın üstlendiği bu kampanya ile bahsi geçen beş kamu bankasında, yaklaşık olarak bir ay içerisinde yüzde 1,25 ile 1,35 arasında uygulanan konut kredisi faiz oranları yüzde 0,99’a indirilmiş olacak.

Böylelikle konut kredisi faiz oranları 36 puan gerileyerek yüzde 0,99 üzerinden kredi kullanılabilecek. 10 sene vade ile 200 bin TL kredi kullanan bir vatandaşın her ay ödemesi gereken taksit miktarı 3 bin 375 TL’den 2 bin 855 TL’ye kadar gerileyecek. Toplam olarak ödemesi gereken faiz miktarında ise 62 bin 360 TL indirime gidilmiş olacak. Yalnızca toplam faiz miktarı 205 bin 27 TL’den 142 bin 667 TL’ye kadar gerilemiş olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.