Konut Kredisi Faizleri Kasım Üçüncü Haftasına Nasıl Başladı?

Konut Kredisi Faizleri Kasım Üçüncü Haftasına Nasıl Başladı?

Konut Kredisi Faizleri Kasım Üçüncü Haftasına Nasıl Başladı?

Bankaların konut kredisi faiz oranları Ekim ayında yaşamış olduğu kısmi duraklamanın arkasından Kasım ayında hızla düşmeye başladı. İndirimlerin arkasından konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

Ekim ayında Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı ve ABD’nin buna karşılık uyguladığı yaptırımlar karşısında  oluşan risklerle kurda yükseliş yaşanmış ve konut kredisi faizleri düşüşüne kısmi olarak ara vermişti.

Kasım başından itibaren tekrardan düşüş hızını yakalayan konut kredisi faizlerindeki indirimler tekrardan oldukça hızlandı. Yaklaşık üç aydır aynı seviyede olan en uygun konut kredisi faiz oranı güncellenirken birçok bankada faizler %1’in altına geriledi.

Geçtiğimiz hafta içinde dokuz banka konut kredisi faiz indirimi uyguladı. Akbank, Kuveyt Türk Bankası, Türkiye Finans Bankası, Garanti BBVA, İNG, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB ve ICBC’nin indirimleri sonrasında bankaların tabela konut kredisi faiz averajı %1.41 oldu.

18 Kasım ile süregelen haftada en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı seviyesi %0.95 olarak uygulanıyor. Ayrıca Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, TEB ve İNG’de kampanyalı konut kredisi faizleri %1’in altında seviyelerde sunuluyor.

En düşük konut kredisi faiz oranı üstünden 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 10 yıl vadede aylık taksitleri 2.800 TL oluyor. KRedinin toplam geri ödemesi de ortalama 336.000 TL’ ye karşılık geliyor.

KrediPazari.com’un araştırmalarına nazaran güncel olarak en düşük konut kredisi sunan beş banka şu şekilde;

Kuveyt Türk Bankası 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde %0.98 tabela kar oranı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 tane otomatik satmaca talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar oranı oranlarını %0.95’e düşüyor.

Türkiye Finans Bankası 

Türkiye Finans Katılım Bankası tabela konut finansmanı oranları dahilinde %1.07 kar oranı oranı sunsa da kampanyalı konut finansmanı için %0.99 kar oranı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor.

İNG 

İNG tabela konut kredisi faizlerini %1.01’e düşürürken kampanyalı konut kredisi için %0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırmaya başladı.

TEB

TEB tabela konut kredisi için %2.58 faiz oranı sunsa da kampanyalı ürünü dahilinde %0.99 faizli kredi kullandırıyor.

Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası da konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar %1.07 olarak sunuyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.