Konut Kredisi Faizleri ile Tarihin Rekoruna Ulaşıldı!

Kamu bankaları tarafından Mayıs ayı içerisinde başlatılan 10 yıllık konut kredisi faizlerine yüzde 0,98 faiz oranı kampanyası ile konut satım alımlarda kullanılan kredide rekora imza atıldı. Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, bu dönemde konut kredisi hacmi, şimdiye de en yüksek seviyesi olan 200 milyar liranın üzerinde çıktı.

29 Haziran’da Kredi Hacmi 200 Milyarı Aştı

Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olan gayrimenkul sektöründe Ziraat Bankası gibi kamu bankaları önderliğinde başlatılan 10 yıllık konut kredisi için yüzde 0,98 faiz oranları ve inşaat şirketlerinin konutta yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası, bankalar tarafından tüketicilere kullandırılan konut kredilerinde hacmi tarihin en büyük seviyesine yükseltti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından elde edilen bilgilere göre, söz konusu bu kampanyalara start verilen 11 Mayıs 2018 tarihinde 194.4 milyar lira civarında olan kredi hacmi, 29 Haziran 2018 tarihi itibari ile 200.4 milyar liraya ulaştı.

Tarih Boyunca İlk Kez Bu Seviyeye Ulaşıldı

Konu ile alakalı olarak bir takım basın kuruluşları tarafından elde edilen bilgilere göre, bankaların konut kredisi büyüklüğü, tarih boyunca ilk defa bu denli artış göstererek 200 milyar lira seviyesinin üzerine çıktı. Kamu bankalarında 11 Mayıs tarihinde 86.7 milyar civarında gerçekleşen kredi hacminin 29 Haziran itibari ile 94.2 milyar liraya eriştiği, kredi hacminde yaşanan bu yükselişi yalnızca kamu bankaları yüklenirken, özel ve yabancı sermayeli bankaların ise kredi hacminde düşüş yaşandığı öğrenildi. 2017 yılından bu yana özel bankaların konut kredisi hacminde ise 1.2 milyar lira kadar daralma yaşandığı ifade edildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.