Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum! Faizler Düşüş Gösteriyor Mu?

Bankalar, konut kredisi faiz oranlarını sık aralıklarla güncellemeye devam ediyor. Fakat bu güncellemeler konut üreticilerini de vatandaşları da memnun etmiyor. Bu yılın Ağustos ayında gerçekleştirilen faiz güncellemeleri ne göre, bankalar oranları düşürmeye başladı. İşte bankaların konut kredisi faiz oranları

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını aşağı yönde güncellemesini hem konut üretimi gerçekleştiren sektör temsilcileri, hem de ev sahibi olma hayalleri kuran vatandaşlar istiyor. Fakat bankalar, geçtiğimiz aylarda Ziraat Bankası öncülüğünde yüzde 0,98’e kadar düşürülen oranlarını, kampanyanın sonlandırılmasının akabinde yükselttikçe yükseltiyor. Bu durum ise her iki tarafı da zor durumda bırakıyor.

Faiz Oranlarını Düşüren Tek Banka Yapı Kredi

En son olarak 31 Temmuz 2018 tarihinde güncelleme yapan bankalar, konut kredisi faiz oranlarını dün akşam itibari ile yeniden güncelledi. Bankalar bu defa faiz artırımına gitmedi. Tüketiciye konut kredisi kullandıran bankalar arasında faizlerini düşüren tek banka ise Yapı Kredi Bankası olarak kayıtlara geçti. Bu düşüş her ne kadar tüketicileri ve üreticileri sevindirecek derecede olmasa da, banka 5 ve 10 yıl vadeli konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1,83 iken, yüzde 1,65’e kadar düşürdü.

En Uygun Faiz Oranı Alternatif Bank’ta

Tüketicilere konut kredisi kullandıran bankalar arasında, en düşük konut kredisi faiz oranı uygulayan banka uzun zamandır konumunu koruyordu. Söz konusu bankalardan Alternatif Bank (eski adıyla ABank), yüzde 1,35 ile en düşük konut kredisi faiz oranı uygulayan banka olarak biliniyor. Alternatif Bank’ın ardından en uygun faiz oranı kullandıran banka ise, yüzde 1,38 civarındaki faiz oranı ile Ziraat Bankası ve Halkbank olarak devam ediyor.

 

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.