Konut Kredisi Faiz Oranları Yükselişini Sürdürüyor!

Konut kredisi faiz oranları yukarı yönlü güncellenmeye devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların bu hayallerinin ertelenmesine sebep olan bu durumun ne zaman son bulacağı ise bilinmiyor. Yapılan son güncelleme ile konut kredisi faiz oranları yüzde 2,19’a kadar ulaştı. En düşük faiz oranı uygulayan banka ise merak konusu oldu.

Kredi ile İki Konut Parası Ödeniyor

Geride bıraktığımız aylarda yürütülen kampanyalar sayesinde düşüş eğilimi gösteren konut kredisi faiz oranları şimdilerde yükseliş eğilimi gösteriyor. Bugün en uygun konu kredisi faiz oranı yüzde 1,35 civarında olurken, en yüksek faiz oranı ise yüzde 2,19 olarak uygulanıyor. Faizlerin bu denli yükselmesi ev satın alacak olan tüketicileri zor duruma sokuyor. Neredeyse bir ev fiyatı kadar ödenen faizlerin ne zaman düşüş göstereceği ise henüz öngörülemiyor.

Türk bankacılık sektöründe hizmet vermekte olan bankaların faiz oranları karşılaştırıldığında, en uygun konut kredisi faiz oranını Alternatif Bank uyguluyor. Alternatif Bank, 5 ve 10 yıl vadeli konut kredisi kullanmak isteyen tüketiciler için yüzde 1,35 civarında faiz oranı uygularken, ikinci olarak en uygun faiz oranlarını ise yüzde 1,38 ile Halkbank ve Ziraat Bankası uyguluyor. Öte yandan Türkiye İş Bankası da yüzde 5 ya da 10 yıllık kredi kullandırırken yüzde 1,48 oranında faiz uyguluyor.

En Çok Faiz Şekerbank’ta

Konut kredisi kullandırırken bankaların uygulamış olduğu bu kredilerdeki faiz oranlarının ne zaman gerileme göstereceği tahmin edilemiyor.  Bazı bankaların uygulamış olduğu faiz oranları ise yüzde 2’nin üzerinde seyrediyor. HSBC yüzde 2,Garanti Bankası yüzde 2,15, ICBC Bank ve Anadolu Bank ise yüzde 1,99 oranında faiz uyguluyor. Şekerbank ise yüzde 2,19 ile en yüksek faizi uyguluyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.