Konut Kredisi Faiz Oranları Artmaya Başladı!

Geride bıraktığımız aylarda konut kredisi faiz oranları yüzde 1.30 seviyelerinde iken yüzde 1’in altına çekilmesi için kamu bankalarının başlatmış olduğu kampanya, önümüzdeki haftanın başı itibari ile son bulacak.

Türk inşaat sektöründe başlatılan konut kampanyaları yavaş yavaş sonlandırılıyor. Bankalar konut kredisi faiz oranlarını yeniden yukarıya çekiyor.

1,5 Ayda Toplamda 40 Bin Satış Gerçekleştirildi

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, KONUTDER, GYODER ve İNDER başkanlığında toplamda 42 firma tarafından başlatılan kampanyaya, başladığı günden bu yana (1,5 aydır) 100’ün üzerinde firma dahil oldu. Öte yandan elde edilen bilgilere göre söz konusu kampanya ile 20 milyar lira değerinde toplam 40 bin konut satışı gerçekleştirildi.

Faiz Oranları Yukarı Çekilmeye Başlandı

Normal şartlarda yüzde 1,30 civarında olan konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98’e kadar düşüren kamu bankaları, önümüzdeki haftanın başı itibari ile sonlandırma kararı aldı. Hatta kampanya dahilinde olan bankalardan Vakıfbank ise geçtiğimiz hafta kampanyayı sonlandırarak faiz oranlarını yüzde 2,09 seviyesine kadar çekti. Dolayısıyla sektörün öncü isimleri, ev sahibi olmak isteyenleri bu hafta sonunun son olduğuna dair uyarıyor.

Konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, kampanya kapsamında ikinci el de dahil olmak üzere 20 milyar lira değerinde 40 bin adet konut satışına imza atıldığını, kampanyanın sonlanmadan tüketicilerin elini çabuk tutması gerektiğini dile getirdi.

Tüketiciler Son  Fırsatı Değerlendirmeli

İNDER Başkanı Nazım Durbakayım ise 24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerin akabinde piyasalardaki belirsizliğin yerinin netliğe bıraktığını ifade ederek, konut alacak olanların son fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.