Konut Kredilerinde Faiz Oranları Yenilendi

Konut Kredilerinde Faiz Oranları Yenilendi

2021 yılı öncesinde bankalar, müşterilerine güncel faiz oranları ile konut sahibi olma şansı tanırken bazı bankalar önemli faiz değişiklikleri gerçekleştirdi.

Para Politikaları Kurulu toplantıları sonrasında şekillenen konut kredilerinin faiz oranları, Merkez Bankası tarafından adımlar çerçevesinde bankaların yeni dönem faiz oranlarını ortaya çıkarmaya devam ediyor. PPK toplantılarının ardından meydana gelen güncel konut kredisi faiz oranları ve bankaların müşterilerine sunduğu kampanyalar, konut sahibi olmak adına kredi arayan vatandaşların ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda da birçok vatandaş, hangi bankanın hangi şartlar ile kredi verdiğini merak ederek güncel araştırmalarına devam ediyor.

Evin Değerine Yakın Kredi Fırsatı

Konut kredisi başvurusunda bulunarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar adına en önemli unsur olarak aylık faiz oranları ve yıllık toplam maliyet tutarları gösteriliyor. Bu kapsamda faiz oranlarının oranları kadar bankaların sunmuş olduğu kredi limitlerinin miktarı da, kredi için seçilecek bankayı önemli ölçüde değiştirebiliyor. BU kapsamda devlet bankaları, zaman zaman kredi paketleri kapsamında satın alınacak olan evin yüzde 90’ına kadar kredi limiti verebiliyor.

Banka Faiz Oranları

ING Bank, yüzde 1,34 faiz oranı ile en düşük faizi veren banka olarak ilk sırayı alıyor. HSBC için açıklanan faiz 1,35 iken, Akbank’ta konut kredisi faiz oranı 1,41 olarak gözüküyor. Garanti BBVA ve Vakıfbank’ın 1,49 faiz oranı ile verdiği krediler de dikkat çekerken, 1,52 faiz oranı ile Denizbank ve TEB de listede yer almayı başarıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.