Konut Kampanyası Kapsamında Firmalarda Patlama Yaşanıyor!

Yüzde 20 indirim kampanyası ile beraber yüzde 5 peşinat ve yüzde 0,98 oranında konut kredisi faiz oranları imkanı sağlanan konut sektöründe, vatandaşlar talepte bulunmaya başladı.

Sektörde başlatılan yüzde 20 indirim kampanyasına tüketiciler tarafından yoğun talep ve ilgi gösteriliyor. Sektör temsilcileri konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, satış ofislerinde telefonların kilitlenme noktasına geldiğini, bir gün içerisinde 500 tüketiciyi bilgilendirdiklerini ve bu gidişle Mayıs ayının sonu itibari ile stokların tükenmiş olacağını dile getirdi.

Konut Almak İsteyen Vatandaşlar Ofislere Akın Etti

Ekonominin lokomotifi olarak görülen konut sektöründe son zamanlarda yaşanan durağan hali hareketli bir hale getirmek maksadı ile önce hükümet tarafından konut ve ofislere yönelik KDV oranı yüzde 8’e düşürüldü ve tapu harcında da yüzde 1 oranında indirim uygulanarak yüzde 3’e kadar indirildi. Ayrıca yine kamu bankaları tarafından konut kredisi faiz oranları yüzde 1’in altına çekilerek 0,98’e kadar düşürüldü. Yapılan bu çalışmaların akabinde sektörde farklı bir hareketlilik başladı. Toplamda 45 farklı şirket tarafından yürütülen kampanyada 150 konut projesi indirimli fiyatlar ile satışa sunuldu. Şirket yetkilileri konuya ilişkin açıklamalarında konut satın almak isteyen vatandaşların satış ofislerine akın ettiğini, günde yaklaşık 500 kişi ile görüşmeler gerçekleştirilerek bilgi verildiğini aktardı.

Yaklaşık Olarak Yüzde 30 İndirim Uygulanacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, son zamanlarda satış ofislerinde yoğun bir hareketlilik yaşandığını, bekle ve gör durumunda olan potansiyel konut alıcılarının harekete geçtiğini aktardı. Banka faizlerinin düşürülmesi ve kendileri tarafından başlatılan bu yüzde 20 indirim kampanyası ile sektörün canlanacağını, neredeyse yüzde 30 civarında indirim olacağını da belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.