Konut Kampanyaları Bitti, Faizler Yükselmeye Başladı!

Gerçekleştirilen kampanyalar ile önemli bir eşik değer olarak görülen yüzde 1 seviyesinin altına çekilen konut kredisi faiz oranları, kampanya yavaş yavaş sonlandırılmaya başlandı. Yüzde 0,98 civarında olan konut kredisi faiz oranları bugünlerde yeniden yüzde 1 barajını aşarak yüzde 1,50 civarına kadar yükseldi.

Faizler Yüzde 1,50 Seviyesine Yükseltildi

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, önemli bir eşlik değer olarak gösterilen yüzde 1 seviyesinin altına düşürülen konut kredisi faiz oranları artış göstererek yüzde 1,50 seviyesine kadar yükseldi.

Nisan ayı içerisinde yüzde 14,9 civarındaki yükseliş ile son 9 senenin en üst seviyesine ulaşan konut kredisi faiz oranları, Mayıs ve Haziran aylarında gerileme göstererek 2017 Ekim döneminden bu yana yüzde 13 seviyesine kadar gerileme kaydetti.

Konut kredisi faizlerinde meydana gelen gerileme ile beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan pek çok açıklamada faizlerin düşürülmesi çağrısı, gayrimenkul sektör temsilcilerinin talebi ve Başbakan Binali Yıldırım’ın TBB 61’inci Olağan Genel Kurulu’nda yapmış olduğu çağrısı, faizlerin düşürülmesinde büyük oranda etkili oldu.

Şekerbank da Faiz Oranlarını Yukarıya Çekti

2018 yılının başından bu yana tüm kredi türleri arasında yalnızca konut kredisi faizlerinde bir düşüş gözlemlendi. Söz konusu bu faizlerinde Ziraat Bankasının önderlik ettiği ve 10 Mayıs 20178 tarihinden itibaren başlayan kampanya ile oldukça kritik eşik değer kabul edilen yüzde 1’in altına düşürüldü. Ziraat Bankası tarafından başlatılan bu kampanyaya daha sonrasında Halkbank, Vakıfbank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım gibi bankalar dahil oldu.

Elde edilen bilgilere göre kampanyayı yavaş yavaş bitiren bankalardan ilk olarak Vakıfbank faiz oranlarını yüzde 1,27’ye çekerken, Şekerbank da yüzde 1,95’e çekti. Ziraat Bankası ve Halkbank’ın da hafta başı itibari ile faizlerini artırması bekleniyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.