Konut Desteği’nde Düzenlemeler Yolda!

Yapılacak olan düzenleme ile Konut Hesabı Sistemi’nde devletin sağlamış olduğu katkı 20 bin TL’ye, en fazla sağlayabileceği katkı oranı da yüzde 25’e çıkarılacak bir takım düzenlemeler yürürlüğe girecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na dün itibari ile sevk edilen “Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı” ile Spor Genel Müdürlüğü tarafından getirilen “Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun” üzerinde ilave maddeler ile beraber bir takım düzenlemeler gerçekleştiriliyor.

Azami Destek Limiti Yüzde 25 Olarak Revize Edilecek

Daha önce hiç ev sahibi olamamış olanlar için ilk ve tek konutlarını satın alabilmeleri adına destek sağlamak maksadı ile uygulanan Konut Desteği Sistemi’ne bir takım düzenlemeler geliyor. Söz konusu olan bu düzenlemeler çerçevesinde Konut Desteği Sistemi’nin daha faal olabilmesi adına yüzde 20 oranında olan devlet desteği yüzde 25 olarak revize edilecek.

Limiti Bakanlar Kurulu Yükseltebilecek

Öte yandan söz konusu olan bu düzenleme ile devlet tarafından sağlanan destek 20 bin Türk Lirasını aşmazken, sağlanabilecek en üst destek limiti ise, her sene değerleme oranı kadar yükseltilebilecek ve bu üst limiti en çok 3 katına çıkarma yetkisi de Bakanlar Kurulu’na verilmiş olacak.

Ödenek Hazine Müsteşarlığının Elinde Olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine koyulacağı tahmin edilen devlet desteğine yönelik ödenek, Hazine Müsteşarlığı bütçesine koyulacak ve hayata geçirilmesi de aynı şekilde tümüyle Hazine Müsteşarlığının elinde olacak. Öte yandan nispi tapu harçları, konutları, söz konusu bu madde doğrultusunda bankalarda açılacak olan konut hesabına güvenerek devralanlar bakımından farklılaştırılmasını sağlayacak yetki Bakanlar Kurulu’nun elinde olacak. Üstelik haksız bir şekilde eksik olarak tapu harcı ödemesi gerçekleştirilmesi halinde ise, söz konusu harcın iade alınması adına da bir düzenleme gerçekleştirilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.