KİPTAŞ’ın O Projesine Onay Çıktı! Yakında Başlanacak!

İBB Meclis’i, KİPTAŞ tarafından Silivri Pirimehmetpaşa Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan proje için, imar planı değişikliğine yönelik oylama, oy çokluğu ile kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Silivri ilçesi Pirimehmetpaşa Mahallesi’nde KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan sosyal konut projesi için gerçekleştirilecek imar planı değişikliğini onayladı.

Saraçhane binasında gerçekleştirilen bu toplantıda, proje kapsamında her bir bağımsız alana özel 2 adet otopark inşa edilmesi yerine parsel içerisinde otopark ihtiyacının karşılanmasına yönelik imar değişikliği tartışma yaşanmasına sebep oldu. CHP’li üyeler tarafından söz konusu olan bu imar değişikliğine “hayır” oyu verildi.

CHP’li üyelerden Hüseyin Sağ açıklama yaparak bu meselenin basında pek çok kez tartışılmasından ötürü KİPTAŞ tarafından gerçekleştirilen 12 kat yüksekliğini yatay mimariye dönüştürebilmek adına itiraz düşündüklerini, fakat kat yüksekliğinin değiştirilmesi gerekirken otopark zorunluluğunun iptali teklif edildiğini dile getirdi.

Ayrıca açıklamalarında İBB Başkanı Uysal ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imar artışına yönelik sözlerini hatırlatan Hüseyin Sağ, bir İBB şirketi olan KİPTAŞ’ın yöneticilerinin, kendi başkanlarını dahi dinlemiyor olduğunu ifade etti.

Bölgede Bir Sosyal Konut Projesi Gerçekleştirilecek

Söz konusu bu açıklamalara karşı cevap verme gereği duyan AKP’li Silivri Meclis Üyesi Rıfat Kutlu, KİPTAŞ tarafından bahsi geçen bu arazi üzerine bir sosyal konut projesi hayata geçirileceğini belirtti. Silivri Belediye Başkanı’nın söz konusu olan arazi ile alakalı olarak medyada tuhaf bir algı oyununa giriştiğini ve bu projedeki konutların çok yüksek olduğu bilgisini paylaştığını aktaran Kutlu, halbuki aynı başkanın, yine aynı alanda KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan başka bir projenin hemen ilerisinde yer alan bir alan ile alakalı olarak da  5 katlı bir rezidans projesi için onay çıkaran birisi olduğunu dile getirdi.

KİPTAŞ Projesini 6-8 Kat Olarak Hayata Geçirecek

Bölgede önemli ölçüde dar gelirli aileler için konut ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kutlu, KİPTAŞ’ın söz konusu arazide 12 katlı imar izni bulunmasına rağmen projesini 6 ya da 8 katlı olarak gerçekleştireceğini ve bunun nedeninin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telkinleri olduğunu ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.